Pressmöte med Kicks

Kicks är på väg ut med flera spännande nyheter. Eller vad säg som en C-vitamin-serie? Ready, set, glow – som den nya serien heter består av sex produkter för ansiktet där C-vitaminet fått fokus. Vitamin C behövs för kollagenproduktionen i huden. Det är också en antioxidant som verkar skyddande och jämnar ut hudtonen.

PHA, plyhydroxyacid som ni säkert har sett som ingrediens i salongsmärken, finns också i olika styrkor i alla produkter i serien. Den är mild och jobbar på ytan för att exfoliera huden och ger lyster.

Ready, set, glow är till för blandad hud. Men jag tror att flera med torr och fet hy kan gilla några av produkterna som komplement till annat. I serien finns det bland annat serum, dagkräm, ögonkräm, nattmask, startkit samt de två produkter som förmodligen kommer få mest uppmärksamhet – Vitamin C Face Tonic och Vitamin C Peeling Pads. De känns som en billigare variant av populära produkter hos betydligt dyrare märken. Peeling Pads är den produkt i serien som har högst halt av PHA. De används några gånger i veckan som en extra peeling. Jag gillar att padsen är dränkta av produkten. Många pads är snudd på torra när man ska använda dem och känns osköna mot min känsliga hud.

Jag saknar dock en ansiktsrengöring? Men det ska fungera bra att kombinera med andra produkter.

Kicks vitamin c ready set glow, day fluid och night sleep mask Day Fluid har en mjuk konsistens som åker snabbt in i huden medan Night Sleep Mask är rikligare. 

Kicks ready set glow wake up serum och peeling pads Kicks ready set glow peeling padsPeeling pads

Kicks ready set glow starter kitDet finns ett startkit för dig som vill testa på eller ska ut och resa. Den innehåller Face Tonic, Day Fluid, Night Sleep Mask och Eye Cream. 

Produkterna finns redan i butik och ligger mellan 99 kr-229 kr.

Kicks S.H.A.R.E

En annan viktig nyhet vi pratade om på pressfrukosten var Kicks nya kampanj – S.H.A.R.E, där de lyfter frågan om psykisk ohälsa hos unga kvinnor. De har startat ett långsiktigt samarbete med organisationerna Tjejzonen och MIND. Visste du att hela 20% av Sveriges unga kvinnor drabbas av psykisk ohälsa ibland? Men det är ännu väldigt tabubelagt att prata om. Kicks kommer stötta organisationerna finansiellt. Men också försöka lyfta frågan i bland annat sociala medier och i deras egen tidning. Heja Kicks!

Vid varje såld produkt av KICKS eget märke ur makeup-, hudvårds-, och hårvårdssortimentet får MIND och Tjejzonen en krona.