Om produkter och peruker med Samira från Making it Flawless

Samira Ismail, den snygga kvinnan bakom youtube kanalen Making it flawless, inspirerar med starka åsikter och mycket charm. Jag träffade Samira för första gången under resan till Bath i våras. Hon berättar att hon alltid varit intresserad av skönhet. Men för 10 år sedan växte intresset som till slut mynnade ut till den influencern hon är idag.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag har alltid varit dålig när det kommer till hudvård tyvärr. Men efter mycket ”klagande” från Aysha (Aysha Jones, Elins anmärkning) så började jag med en regim som har gjort under för min hud. Jag använder Idun Minerals Skincare, som jag älskar.

När blev du senast positivt överraskad av en skönhetsprodukt? 

För ett par månader sedan provade jag Idun Mineral powder foundation, den blev jag riktigt positiv överraskad av. Acasia skin care hudvårdsprodukter har också blivit en favorit

making it flawlessSamira från youtubekontot Making it Flawless. 

Vad har du för relation till makeup? 

– Jag har en positiv relation till makeup och jag älskar hur jag kan ändra mitt utseende varje dag. Makeup kan ibland ge mig en känsla av empowerment.

Vad har du för tankar om trender och ideal? 

– Makeuptrender är något som är en fas, man provar och snabbt inser att nej detta ser inte klokt ut, och återgår till sin egna rutin. Alla provade vi ut supertunna ögonbryn på 90-talet. Jag är superglad över att idealen för skönhet börja ändras nu och människor börjar mer och mer gå emot normen.

Vilka produkter har du alltid med dig i din handväska?

– Jag älskar röda läppar, så jag har alltid med mig läppstift. Just nu är favoriten Sleek Matte Me.

Du gör dina egna peruker, vilket är så coolt, berätta, hur knepigt är det?

– Jag älskar peruker och äger nog för många. Men jag känner inte likadan när jag ska göra dem! Det är mycket pilljobb och kan ta flera timmar. Jag gör alltid mina peruker när barnen inte är hemma, för de ska alltid ”hjälpa till” och det kan ibland bli att jag behöver göra om allt igen.

Var hittar du din inspiration till alla frisyrer? 

– Jag inspireras av människor jag ser, ute på gatan eller på sociala media. Ser jag något snyggt så tänker jag ”oohh undra om jag kan göra den frisyren?!”.

making it flawless

Vilket är ditt största misstag inom beauty? 

– När jag precis hade börjat använda lite smink, när jag var ca 13-14 år gammal, så köpte jag flytande eyeliner och trodde att man använde det som vanliga ögonpennor. Det sved och ibland gjorde det ont men, jag tänkte bara att ”så här ska det nog vara, detta är säkert vad de menar med uttrycket ”vill man vara fin får man lida pin”.

 

Samiras youtube-kanal Making it flawless hittar du här.