Barbie x Pur

PUR X Barbie

I höst samarbetar amerikanska Pur Cosmetics med ikonen Barbie i kollektionen PUR X Barbie. Och ja, som den gamla Barbie-fantast jag är så gick jag igång på detta direkt.

Säga vad en vill om Barbie. Hon är så smal så hon inte hade kunnat stå upp om hon varit en riktig människa. Men genom min dotter har jag upptäckt att det har hänt en hel del de senaste åren med Barbies ideal. Kanske kan hon hjälpa till på vägen med en mer positiv kroppssyn.

Från att ha varit en vit hemmafru inom medelklassen har hon genom åren utvecklats till olika stilar, utseenden och en karriär som innefattar det mesta.

PUR X Barbie är en kollektion som vill inspirera genom lekfulla, roliga och gränslösa makeuper. Men det går alldeles utmärkt att göra enklare versioner med produkterna också.

Välkommen hem till Barbie!

Rougepaletten och ögonskuggspaletten samt det röda läppstiftet från Barbie X Pur står i ett barbiehus med dockor.
Rougepaletten och ögonskuggspaletten samt det röda läppstiftet. Alla tre är mina favoriter från kollektionen. Där ser du också den fina hylsan till läppstiftet.

PUR X Barbie

Det finns flera roliga produkter i serien men det är två som utmärker sig lite extra – en rougepalett och en ögonskuggspalett. Båda är fantastiskt fina! Alla produktförpackningar har designats med glitter och Barbierosa. Min inre flicka gillar.

Endless Possibilities II

Ögonskuggspaletten har 15 pigmentrika nyanser. Fyra av dem är lite mindre än de andra.

Konsistensen är lite som silke vilket gör dem följsamma och smidiga att sudda. Jag gillar både kvalitén men också att det är en sådan bra blandning bland färgerna! Många ögonskuggspaletter innehåller typ fem nästan likadana nyanser av taupe/brun. De här skiljer sig åt lite mer. Jag hade gärna sett en ljust champagnefärgad skimmerskugga. Men annars tycker jag att den här paletten är super!

Rek. pris 575 kr.

Rosa och grått
Rosa och grått
Mjuk rosa på ögonlocken.

Malibu Blush

Sex stycken superfina rouge i en palett. Jo jag tackar ja! Den här är superfin och kommer lätt följa med mig på makeupjobb då den innehåller så många fina färger. Det står i pressmaterialet att den även innehåller highlighter och bronzer. Men njäe, jag tycker nog att alla är mer rouge men för olika hudtoner.

Rek.pris 495 kr.

Rpugepalettn i Barbie X Pur plus en Barbie

Iconic Lips

Tre semi-matta läppstift i klickhylsor som inte glider upp i handväskan. Det finns ett rött som är min favorit, en beige-rosa och en rosa-beige. Jag tycker att de sitter bra. Men igår drog min ettåring sitt finger över min mun och det knallröda CEO hamnade istället liksom vid sidan av munnen. Som tur var upptäckte personalen på Apoteket mitt kladd och hojtade till. Synd bara att jag hunnit med BVC och hämta på skolan innan…

Hylsan är superfin och läppstiften har en fin kvalitet. Matt utan att kännas torrt. Kanske skulle den inre hylsan var lite större. Den känns lite liten i handen. Men annars är det här ett superfint läppstift.

Rek. pris 295 kr.

De tre läppstiften plus en Barbie
Elin Fagerberg i rött läppstift från Barbie X Pur
Det röda stiftet CEO är min favorit! Här tillsammans med ockragul ögonskugga.

Girl Gloss

Två läppglans i klickbar hylsa med applikator. Båda har skimmer vilket jag var rätt skeptisk till men det är väldigt diskret och känns inte så billigt som många andra kan göra. Konsistensen är väldigt mjuk och skön. Men det bästa är att du behöver klicka på locket för att öppna hylsan. Det kan alltså inte kladda ut i väskan. Underbart!

Rek. pris: 295 kr.

Två löppglans med Barbie i bakgrunden

Magical Eyes

Mascaran Fully Charged med primern i samma serie. Dessa finns sedan tidigare men nu i fin Barbie-förpackning. Bra som julklapp!

Rek. pris: 345 kr.

Det var inte bara jag som var nyfiken på Barbie X Pur…

Vad tycker du om produkterna? Vilken känns mest intressant?