Roliga events och skönhetsbloggande

Genom mitt jobb får jag gå på en hel del matnyttiga och roliga events. Jag vill berätta om alla för er men tiden räcker inte alltid till. Det blir pressmöten, bloggmingel, konferenser och infoträffar.

För flera veckor sedan var jag på ett superintressant event med Business Bloggers. Det var under en fredag på Södra Teatern i Stockholm och jag var ditbjuden under vip-eventet på kvällen. Vi var runt 40 bloggare som förväntansfullt fick lyssna på föreläsningar, mingla och prata med utställare. Supertrevligt! Vi fick bland annat lära oss om crowfunding av Aifi, SEO av Webdesignit, foto av Jini Sofia Lee och om Linkedin av Marketinghouse. Linda från Better Bloggers var på plats och pratade om trovärdighet och marknadsföringslagen. Superintressant! Om två veckor har hon en konferens för bloggare. Jag vet ännu inte om jag hinner gå. Men hinner du så borde du.

Aifi elinfagerberg.se Business bloggers roliga event bloggkollegorBusiness Bloggers eventElin Fagerberg och Anna Nilsson business bloggers roliga eventJag och Anna Nilsson – hjärnan bakom Business Bloggers. 

Jag älskar att statusen för bloggare äntligen börjar att höjas. Det betyder mycket med events och konferenser som stärker yrkesnätverket och kunskapen för oss. När jag började för över sex år sedan sågs yrket ännu som något oseriöst och många trodde att jag arbetade med att kleta lite krämer och sedan skriva om dem. Det är så fel. Vi kämpar på med produktrecensioner, gräver ner oss i ingredienser, fotar, skriver och läser på. Ofta får vi jobba i motvind. Men mer om detta om skönhetsbloggare har min fina bloggkollega Annahita skrivit. Missa inte det!