Höstens hudvårdsprodukter: serum, krämer och peeling

Ansiktskrämer, serum, ampuller, peeling och masker. Det släpps otroligt mycket spännande hudvårdsprodukter just nu och hudvårdsnörden i mig jublar! Här hittar du några av de produkter jag är mest nyfiken på. Många är nya, andra är nya för mig. Är det någon av dem du har testat eller är intresserad av?

Fukt – kräm och mask

Stay Moist från Solution by Victus är en närande och rätt riklig ansiktskräm. Jag tycker att den ändå åker in snabbt i huden. Den ska vara anpassad för dig med torr till mycket torr hud men jag tror även att den funkar bra till dig med normal till lätt torr hud. På mig säger den slurp! Soltuion by Victus är ett relativt nytt märke skapat av hudterapeuter för hudterapeuter. Jag älskar att produkterna har smarta förpackningar med informativ text på svenska.

Hydra Performance Mask från Gilda Cosmetic  är en fuktmask med bland annat sheasmör, mjölksyra, jojobaolja, glycerin och vitaminkomplex. Den är framtagen för torr och/eller mogen hud och jag tycker att det är en sådan mask som är smart att ha hemma. Den är enkel att använda, inget krångel och med fina ingredienser som återfuktar huden. Den har en rätt lättviktig konsistens som är smidig att applicera. Men tyvärr kommer det lätt ut för mycket av produkten ur tuben. Från, 395 kr/50 ml.

Victus Stay Moist och Gilda Hydra Performance Mask

C-Vitamin – kräm och serum

C-Tetra Day Cream från Medik8 är en ansiktskräm fullproppad med stabilt C-vitamin. Den ska boosta produktionen av kollagen och elastin samt verka som en antioxidant. Den är anpassad för att fungera för dagen och är framtagen för alla hudtyper. Jag tycker dock att den är väldigt lätt i konsistensen för min rätt torra hud. Har du en normal hud är den förmodligen perfekt. Annars kan du kombinera den med en olja eller klimatkräm under vintern. Vitamin C är extra viktigt för rökare. Om du röker bör du definitivt lägga vantarna på den här. Men Vitamin C är bra för alla då det är nödvändigt för hudens produktion av kollagen och elastin. Från, 499kr/50 ml.

Tri Vita C30 från Dermaceutic är ett serum som du använder under din ansiktskräm. Den innehåller hela 30 % C-vitamin! C-vitaminet kommer i tre olika former för att kunna nå olika långt ner i hudens lager. Förutom C-vitamin innehåller serumet även antioxidanter som ska öka C-vitaminets verkan. Den jobbar bland annat på kollagenproduktionen, skyddar mot oxidativ stress och förbättrar hudens elasticitet. Den passar alla hudtyper förutom den mest känsliga. Från, 979 kr/30ml.

Medik8 och Dermaceutic Vitamin C Serum

Peeling – spray och pads

Mineral Peel Face från O.R.G är en flytande peeling som du sprayar på huden. Smart! Den peelar med hjälp av enzymer och innehåller även aloe vera, jojobaolja och Vitamin A bland annat. Efter att du sprayat på peelingen masserar du huden lätt innan du sköljer av produkten. Det här är inget för dig som vill ha en rejäl skrubb på huden (vem vill ha det?). Men för dig som vill ha en skonsam peeling du kan använda ofta för att få en jämnare och klarare hud. Den är även super för dig som vill ha produkter som går snabbt och smidigt att använda i hudvårdsrutinen. Jag tycker inte att den ersätter min veckopeeling där det händer lite mer, men den fungerar som ett väldigt bra komplement. Från 495 kr/59ml.

Hydration Peel Pads från Elisabeth Arden Pro är peelingpads laddade med mandelsyra, mjölksyra och glykolsyra som du stryker över rengjord hud. De bättrar på hudens fukt och lyster och även fast de är anpassade för mogen hud tycker jag att de passar de flesta. Men mogen hud har större behov av dem då hudens förmåga att behålla fukt försämras med åren. Perfekt för dig med torrhetslinjer! Börja med en bomullsrondell i veckan för att vänja huden och öka sedan dosen. Glöm inte halsen! Från, 579 kr/50 pads.

 

Elisabeth Arden Pro Hydration Peel Pads och ORG Mineral Peel Face

Kapslar

Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules från Estée Lauder är kapslar fyllda med koncentrat för stressad hud. De kan anpassas med serum eller ansiktskräm för torr hud eller fungera som de är. Innehållet består bland annat av vegetabiliska oljor och antioxidanter. Kapslarna ska passa alla men jag tror att du med normal eller torr hud kommer uppskatta dem mest. Du kan använda kapslarna regelbundet eller som en kur när du känner dig extra torr eller vill förebygga mot att huden ska påverkas under en stressig period i livet. De går även utmärkt att använda för att känna sig extra lyxig… Från 1295kr/50 kapslar.

 

Estee Lauder Advanced Night Repair ampuller

Ansiktsolja

Superfood Facial Oil från Elemis med bland annat broccolifröolja, riskliolja och nyponfröolja lovar att förbättra hudhälsan. Broccolifröolja är rik på antioxidanter och vitaminer och nyponfröoljan har rikligt med essentiella fettsyror. Alla de nio oljorna i produkten verkar vara varsamt utvalda för att fulla en funktion. Tillsammans ska de ge näring och förbättra hudens textur och återfukta den. Superfood Facial Oil fungerar som ett bra komplement till din dagliga hudvård och är anpassad för alla hudtyper och åldrar. Jag tycker att det verkar vara en bra produkt att lägga till din hudvårdsrutin för vintern. Från 695 kr/15 ml.

Phyto Replenish Oil från Dermalogica är en ansiktsolja med tunn konsistens som innehåller bland annat chiafröolja och solrosolja. Den ska stärka, återfukta och skydda huden och passar främst de med normal och torr hud. Oljan hjälper till att stärka hudbarriären och skydda den mot uttorkning vilket är extra viktigt under vinterhalvåret. Jag föredrar att använda den efter serum och kräm. Men du kan också addera en droppe eller två till din foundation för att få extra fukt och lyster. Från, 699kr/30 ml.

 

elemis Superfood Facial Oil och Dermalogica Phyto replenish oil

Ögon

Eye Antioxidant från Cicamed är inte direkt ny och jag har testat den tidigare. Men jag tycker att den är värd att uppmärksamma igen. Med hjälp av ingredienser som koffein, aloe vera och olika örter ska den minska fina linjer, mörka ringar och återställa hudens fuktbalans. Den tar inte bort mina mörka ringar. Men den fräschar upp huden och ger den fin lyster. Dessutom till ett bra pris. Från 349kr/15ml.

Cicamed Eye Antioxidant

Verktyg

Facial Cleansing Kit från Depend är en budgetvariant på Clarisonic och andra elektriska ansiktsborstar. Kul tycker jag! Borsten vibrerar och ger hudens mikrocirkulation en skjuts samtidigt som den rengör och exfolierar huden. Det ingår tre borsthuvuden och ett etui. Jag har inte hunnit testa den så pass mycket så jag kan uttala mig om hur bra den är. Men jag tycker att det är roligt med budgetalternativ då de flesta andra ansiktsborstar är rätt dyra. Från, 299 kr.

Depend Ansiktsborste