Skinstamina – ny hudvård från Cool Derma

Skinstamina är en ny hudvårdsserie från svenska Cool Derma Company. Den lovar bland annat att arbeta skyddande, reparerande och hjälpa hudens motståndskraft på traven.

Shidrokh från Cool Derma Company pratar om sina produkter Skinstamina
Shidrokh “Orkidé” Ghawami presenterade sina produkter under ett pressmöte förra veckan.
Pressfrukost på Mildh med Cool Derma Skinstamina

Jag minns första gången jag träffade Shidrokh”Orkidé” Ghawami. Vi satt bredvid varandra på en buss mellan London och Bath under en bloggresa med Daisy Beauty våren 2018. Vi diskuterade hudvård, skönhetsbranschen, synen på hudterapeuter och hennes nya hudvårdsmärke Cool Derma. Jag kommer ihåg att jag upplevde henne som glad, kunnig och väldigt passionerad för sitt yrke.

Under den resan fick jag för första gången lära känna Cool Dermas första hudvårdsserie – Skinfitness, syraprodukter för oren och/eller mogen hud. En serie som är till för att stimulera. Nu kommer motsatsen – reparera.

Cool Derma Skinstamina

Nu lanserar de kollektion nr. 2 – Skinstamina. Den är istället anpassad för en torr, skör och mogen hud som behöver återhämta sig. Men Cool Derma är måna om att vi inte ska dela in produkterna för olika åldersgrupper och det håller jag med om. Hudens kvalité har betydligt mer än med ålder att göra. Ålder eller kön är orelevant. Det är hudens kondition och behov som är relevant.

Förutom att stärka och skydda huden ska Skinstamina mjukgöra huden och motverka en minskad kollagenproduktion.

Vad hittar vi i då? En hel del godsaker visar det sig. Grönt te, vindruvskärnsextrakt, stabiliserat vitamin C, havreextrakt (betaglukan). äpple, shea, niacinamide, karbamid och gurkörtsolja är några av ingredienserna.

Skinstamina – tre nya produkter

Det kommer tre olika produkter.

  • Green Tea Refreshing & Balancing Gel Cleanser – en rengöring i geléformula. 399 kr / 150 ml.
  • Brightening Hydroactive Multiviamin Essence – en essence som även fungerar som ett serum. Konsistensen är som en lätt gelé. Den ska bland annat återfukta huden på djupet, förbättra hudstrukturen och ge lyster. 595 kr /100 ml.
  • Nutri-Active Skin Barrier Restoring & Repairing Cream – en ansiktskräm för både dag och natt som ska skydda och reparera. 499 kr /50 ml.

Både essensen och krämen funkar runt ögonen, att använda efter rakning och för att motverka hudsprickor.

Skinstaminas tre produkter
Skinstamina innehåller tre olika produkter

Vad tycker jag?

Jag har bara hunnit testa dem under en vecka än. Men yay! Jag älskar dem än så länge. Speciellt ansiktskrämen. Den har en väldigt skön krämig konsistens. Jag har råkat ta för mycket (nåja, kanske medvetet) några kvällar och gjort en ansiktsmassage med den. Den fungerar utmärkt till det! Den här borde Shidrokh göra till kabinprodukt för salonger om det inte redan finns. Men trots att det är skönt att massera med den en stund lämnar den ingen kladdig eller glansig hinna utan går in i huden.

Essencen är också fin. Eftersom den är så funkar den även om du vill lägga dubbla serum. Slurp säger det innan den har åkt ner i huden.

Rengöringen har jag inte testat så mycket än. Men första intrycket av den är också bra. Jag får djupdyka lite mer i den.

Jag älskar doften av gurka åt äpple på produkterna. Den är superfin! Förpackningen passar alla och det blir ett stort plus från mig när vi slipper ohygieniska burkar.

Jag antecknade som en galning som vanligt….
och dansade…

Här kan du läsa vad min kollega John Valencia tycker om produkterna.

Foto: fantastiska Sara Arnald.