Snart deadline

Du anar inte vad jag har smattrat på mitt tangentbord den här veckan. Jag har haft blicken fastfrusen på skärmen medan fingrarna nästan har börjat glöda. Jag har mängder med deadlines samtidigt. Det är superkul! Men mycket jobb. Jag försöker återhämta mig med hundpromenader och i det här ljuvliga vädret som är nu blir det inga större problem.

Jag skriver bland annat för en skönhetsbilaga, vilket jag ju älskar allra mest. Att arbeta som skönhetsskribent är ett av det bästa jag vet! Men jag är glad att jag får variera mig och även skriva om annat trots att skönhet är det som ligger mig varmast om hjärtat. Det finns ju så mycket kul inom skönhet! Nya produkter, behandlingar, tekniker och forskning. Mitt intresse tycks aldrig sina. Jag älskar det!

Jag har aldrig ångrat att jag startade eget för sju år sedan. Även fast det många gånger har varit tufft och läskigt har de positiva sidorna som flexibla arbetstider, olika uppdrag, frihet och att vara min egen chef övervägt. Det brukar vara när jag blir tvungen att jobba lite under min semester, att jag aldrig helt kan koppla ifrån eller de månader som lönekuverten är mindre som jag tycker att det har känts segt. Att driva eget är annars en fröjd för mig. Jag behöver växla lugn och ro med inspirerande intryck och att då sitta på ett kontor 8-17 skulle förmodligen inte funka. För min del har jag behövt blanda mina uppdrag som skönhetsskribent med uppdrag som makeupartist, föreläsare och utbildare.

Jobbar du med det du vill? Hur kan du annars ändra på din situation för att nå dit du vill?