Sommarfräsch – behandlingar för ansikte och hår

Äntligen har jag blivit sommarfräsch inför min kommande semester. I morse gjorde jag en ansiktsbehandling hos Medik8. Igår var jag hos min fransstylist för att fylla på fransförlängningen och förra veckan besökte jag frisören.

Ansiktsbehandling med Medik8

Sommarfräsch för mig är en hälsosam lyster. Tidigare idag testade jag på en pressbehandling hos Medik8s huvudkontor med hudterapeuten Gabriella som är utbildare för Medik8. Jag har inte testat deras behandlingar tidigare. Ansiktsbehandlingen jag fick prova heter Radiance Facial och är hudvårdsmärkets signaturbehandling. Den beskrivs som en djupt återfuktande och reparerande behandling. Den ska ge lyster med hjälp av bland annat enzymer och c-vitamin i flera steg.

Gabriella började med att göra en dubbel rengöring varav en gelébaserad med syror och en mjölkbaserad som hon tillsatte finmalda bambukorn i för att polera huden.

Efter rengöringen var det dags för behandlingens hjälteprodukt – Superfacial Papaya Enzyme Peel som såg ut ungefär som plommonpuré. Den innehåller enzymer från papaya, ananas, kiwi, granatäpple och blåbär och har ett PH på 3,0. Under tiden den verkade så masserade Gabriella ansiktet. Enzympeelingen pirrade lite men det var inget som gjorde ont.

Behandlingen fortsatte fokusera på lyster med en massage med Glow Oil med C-vitamin, Omega 3 och 6 i samt massageolja. Det var ljuvligt! Jag älskar ansiktsmassage men jag har varit på flera som inte är speciellt bra eller där terapeuten inte har haft tillräckligt bra handlag.

Nästa steg var ansiktsmask med 10 % ren och inkapslad askorbinsyra (vitamin C). Från början är masken tjock som lera men den blandas med ansiktsvatten till en konsistens som en krämig mask. Den kändes svalkande och skön.

sommarfräsch med ansiktsbehandling av Medik8

Behandlingen avslutades med C-vitaminserum med jojobaolja som bland annat ska stimulera kollagenproduktionen, ögonkrämen Eye Lift för att stimulera ögonområdet samt fuktkrämen Hydr8 Post Treatment med reparerande betaglukan och lugnande tysk kamomill. Den hade en lätt och skön konsistens.

Ansiktskrämen kompletterades med Physical Sunscreen som har 5 stjärnor i UVA-skydd och 30 spf i UVB.

Positivt: en superskön behandling med mycket handpåläggning vilket jag gillar. Den gav flera temperaturupplevelser av varmt och kallt och jag var nära att somna flera gånger. Gabriella var väldigt duktig på massagen. Resultatet blev mer lyster och en jämnare struktur. Huden känns mjuk och len och mina torrhetsfläckar och brun-utan-sol-fläckar på halsen är borta. Jag har också en antydan till keratosis pilaris på halsen och längst ut på kinderna, men det syns och känns inte alls nu. Stort plus för att jag inte var mer rödflammig än vanligt efter behandlingen trots att den innehöll flera steg av peeling och aktiva produkter.

Negativt: maskpenseln som användes till enzymmasken kändes sträv och vass. Jag antar att den är framtagen för att produkten ska gå snabbt att applicera så att verkningstiden blir densamma i hela ansiktet. Men det var inte skön.

Summa summarum blir att jag definitivt hade kunnat boka in den här behandlingen igen på salong. Kanske efter sommaren för att förbereda huden inför hösten.

Sommarfräsch med fransförlängning

Igår fyllde jag på mina fransar hos Elisabeth på salongen Beauty Lounge. Jag hade tappat endel och det kändes skönt att få dem påfyllda innan jag går på ledighet. Dock kommer det dröja en månad innan jag hinner återvända. Jag hoppas att jag har fler än tre fransar kvar då. 🙂

Det här var första gången jag testade fransförlängning i “modern tid”. Senast var det till mitt bröllop för snart åtta år sedan. Men idag är ju tekniken och produkterna betydligt bättre. Än så länge är jag väldigt nöjd med mina dockfransar och jag kommer nog fortsätta ett tag till. Det är så skönt att se lite piggare ut även när jag är osminkad!

Jordgubbsblond hos frisören

Vi körde på jordgubbsblond även denna gång hos min frisör Daniel. Jag är väldigt svag för den milda rosa tonen. Den känns somrig och fin! Håret fräschades till i topparna och Daniel stylade håret med en locktång från ghd.

 

Så, nu känner jag mig lite mer sommarfräsch. Naglar, fötter och kroppspeeling får jag fixa själv. Nu känner jag mig redo för semester! Bara lite jobb kvar nu.