Spa i Linköping – jag besöker Wellbox

Wellbox är ett spa i Linköping på hotellet The Box, som ligger vid stadens arena. I helgen var jag där med två vänner och firade vår vän Frida som snart fyller år och vi passade såklart på att besöka ett spa. 

Wellbox ligger på markplan inne på hotellet. Inredningen har harmoniserande färger i grått och beige med trä och gulddetaljer som ger ett lugnt och skönt intryck. Det är ingen tvekan om att det är snyggt. Här finns bastu, en större inomhuspool, fotbad, bubbelpool, fina fåtöljer och en utomhuspool med bubbeleffekt i ena änden där du dessutom kan ligga ner. 

Elin Fagerberg i morgonrock redo för spa
Jag älskar badrockarna! Så fin färg.

Vi börjar med fotbad. Vi köper till fotsalt för 29 kr och fyller på med vatten. Karet är jättefint med pärleomomosaik men det finns ingen rengöringsspray att torka av  det med så som många andra spa har. Jag går och fråga en tjej som arbetar i spa-receptionen om det rengörs mellan varje person men det gör det inte berättar hon. Vattnet har heller inte klor i sig så som det har i poolen. Jag chansar ändå. Det känns inte lika avkopplande eftersom det helt enkelt inte känns så fräscht. Men det varma vattnet är skönt mot mina trötta fötter. Personalen tipsar även om att vi kan ta is och svalka oss med i ansiktet. Vi undviker det eftersom det inte finns någon skopa och alla tar med händerna. 

Fotbad
Frida och Cissi badar tassarna.

Vi smiter ut till utomhuspoolen och här är spaavdelningens största behållning. Den här poolen är nämligen superskön. Det är soligt ute men vinden blåser svalt om våra huvuden när vi kliver ner i det varma vattnet. Vi ligger och guppar länge här. Minst 45 min. Vi hade så otroligt mysigt! 

Elin njuter i utomhuspoolen på spa i Linköping
Njutet!

Efteråt vilar vi i vilstolarna innan tiden här är slut. The Box har nämligen valt att dela upp så att besökande får stanna här i två timmar för att undvika för mycket folk samtidigt. Smart! Med tanke på smittorisken är det här en bra lösning. Men jag tycker att de även hade kunnat ha restriktioner vid till exempel bubbelpoolen med antalet sittande samtidigt och fler synliga flaskor med handsprit. 

Fin interiör på spa i Linköping
Wellbox har en inomhuspool i sitt spa
Inomhuspoolen

Det finns en spabar med dryck och det finns även anslutande gym. Du kan också boka behandlingar men om jag förstår saken rätt så är de inte inne på The Box Hotell. Kanske går det inte att få till av utrymmesskäl. 

Wellbox är ett snyggt spa i Linköping med vackra detaljer och det finns ganska mycket att göra på en ändå rätt liten yta. Jag tycker helt klart att det är värt ett besök. Kanske för ett firande eller möhippa i Linköping? Men jag tycker att de behöver ta till ett mer helhetstänk för att komma upp till samma nivå som flera andra svenska anläggningar med hygien, musik, doft och upplevelse för alla sinnen. Jag misstänker att de inte har någon hud- eller spaterapeut anställd. Kanske är det det som saknas. 

Kvällen innan åt vi en trerätters-meny på The Box Hotell och oj vad god mat det var! Vällagad, genomtänkt och dessutom trevlig personal. 

Jag innan middagen
Vi hade dessutom vin-picknick. Så mysigt!

Lästips: spa i Båstad