Utomhuspoolen på Marholmen är klädd i sten med bänkar och lyktor omkring.

Marholmen – spa och familjehäng i Roslagen

Det är andra gången jag besöker Marholmen. Men det är första gången jag besöker Mareld, spaavdelingen på Marholmen. Det visade sig vara en återhämtning jag behövde.

Marholmen

Marholmen är ett litet örike i Roslagen, strax utanför Norrtälje. Här finns en underbar liten stugby. Jag har besökt stället tillsammans med min familj och njutit av naturen och roliga aktiviteter. Den senaste gången unnade jag mig lite egentid utan barn i spaavdelningen. Det gjorde jag rätt i.

Mareld

Blåsten viner runt husväggarna och regnet droppar grått ner över de nakna träden. Men fågelkvittret överröstar det grå när jag raskt drar av mig morgonrocken och doppar ner första foten i det varma vattnet. Det ångar från vattenytan och jag småler för mig själv när jag doppar mig i den grunda poolen. Utomhusdelen på Mareld är liten och väldigt snygg. Jag njuter av att få vara själv i tystnaden en stund.

Det slår mig att en av de saker som gör det så snyggt här, är att de har valt gotländsk natursten i poolen. Långt ifrån det blå i simbassängen i simhallen som flera spa ännu envisas med. Det här ger en helt annan ombonad känsla.

Utomhuspoolen med sten och runt omkring finns stora lyktor och vänkar.
Elin Fagerberg ser ut att sitta i poolen utomhus med vatten bakom sig. Hon ler och har färgglada badkläder.

Inomhusdelen

Det finns flera vilstolar ute men jag tycker att det blåser för mycket för att ligga våt i en stol. Stolarna får vänta tills nästa gång. Istället tassar jag in och sätter mig i bastun. Den är riktigt stor och har en fantastisk utsikt över vattnet. Det är otroligt vackert med bryggor och skärgårdshus längs med vattnet.

Jag gillar verkligen att basta! Men jag blir alltid för varm rätt snabbt. Det slutar med att jag går ut, går in igen och ut igen. Som njutning i lagom stora doser.

Inomhus finns det också en pool. Den är djupare än den utomhus och det är riktigt skönt att sitta här och bara tänka en stund (att få tänka i tystnad är en bristvara som småbarnsmamma). Jag hänger där rätt länge i poolen. Flyter runt och sträcker ut mig. Det finns även en ångbastu och en hel del vilstolar inomhus. Det finns också ett rum med vilstolar som jag egentligen tror är till som väntrum inför behandlingar. Men jag slår mig ner där en stund. Mumsar i mig vattenmelon och pustar lite.

Bastu med utsikt över vattnet i Roslagen
Till vänster är den vackra inomhuspoolen med en stor tavla ovanför. Till höger finns det en bänk, en transparent mörkgrå gardin och en stor krukväxt.
Kudde med texten Marholmen och dess latitud och longitud
Vilorum med fransar från en lampa i närbild och vilstolar längre bort. Det syns även en stor krukväxt och fönster.

Sammanfattning

Marholmens spa är riktigt mysigt! Det är inte stort och fancy. Men det passar utmärkt i den miljö som det ligger i. Roslagens skärgård känns närvarande i inredningen. I duschen finns till exempel kakel som ser ut som en litet vackert träd i solljus. Tonerna går annars i grått, beige och brunt med mycket sten, trä och växtlighet. Det känns harmoniskt och lugnande. Det finns flera behandlingsrum och jag kan lista ut att de jobbar med Kerstin Florian då det bland annat bjuds på schampo, balsam och body lotion från dem. Plus i kanten! Men de verkar inte ha något större fokus på behandlingar. Kanske på grund av pandemin. Kanske för att efterfrågan är låg eller någon helt annan orsak.

Jag tycker definitivt att det är värt att besöka Marholmen och dess spa. Antingen som en kompishelg eller med kärleken i kombination med skogsbad och långpromenader i den vackra miljön. Eller som ett avbrott då du är här med familjen. Det är 18 årsgräns på spaavdelningen förutom på loven då gränsen ligger vid 12 år. Det är smart att göra det till en liten oas för vuxna när så mycket annat här är anpassat för barn. Det gör att det finns något för alla.

Tre duschar i spaavdelningen på Marholmen. Det är jättefint mosaikkakel som ser ut som ett naket träd i sol.

Vill du läsa mer om spa?

Lästips:

Fågelbro hus – spa på Värmdö

Skepparholmen – spa utanför Stockholm