Fågelbrohus

Fågelbrohus – spa utanför Stockholm

Strax utanför Stockholm, på Värmdö ligger Fågelbrohus. Jag har besökt deras spa som visade sig vara en liten men härlig pärla.

“Har ni tänkt besöka vårt spa?”. Kvinnan i receptionen tittade på mig och mina vänner Johanna och Lina. “Ja!” utbrast vi förväntansfullt i kör. Äntligen skulle vi bara få bada och mysa ihop. “Vilken tid har ni bokat?” fortsatte receptionisten. Vi tittade tyst på varandra. Oups. Givetvis behöver vi boka tid under pandemitider. Men det hade vi helt glömt. Våra badkläder fick vänta tills nästa dag och istället checkade vi in på våra rum.

Spa på Fågelbrohus

Nästa dag var det äntligen vår tur att besöka Fågelbrohus spa efter en fantastisk frukost. Jag tror att vi var åtta-nio stycken på spaavdelningen samtidigt och det var inga problem att hålla avstånd.

Innanför omklädningsrummet låg ett vackert bastulandskap med fyra olika bastu som täckte större delen av väggarna. I mitten av det stora rummet fanns det ett gäng vilostolar och grupper av rottingmöbler. Jag började min spastund med några långsamma andetag och njöt av den sköna musiken i högtalarna. Stillheten och lugnet infann sig.

Elin står i en tankini och håller i en handduk och ska gå in i bastun. Hon ler med stängd mun och har blött hår.
På väg in i bastun
Bara ben i liggstol med växter och korgar rumt omkring.
Det finns en stor glasvägg som ger ett vackert ljus in till relaxavdelningen.

Det dröjde inte länge innan jag gick ut genom en glasdörr för att testa den varma poolen utanför. Det var snö runt omkring, solen sken och luften var krispig. Jag tassade snabbt bort till poolkanten och njöt när det varma vattnet omslöt mig. Poolen var avlång och jag hängde längs med ena långsidan och kisade ut mot den snöbeklädda golfbanan som bredde ut sig nedanför. Ljuvligt!

Elin har ansiktet bakåt och rättar till håret i poolen.
Elin njuter i den uppvärmda poolen.på Fågelbrohus. Hon har ansiktet mot solen.
Elin och Johanna badar i poolen på Fågelbrohus. Johanna skrattar när Elin drar henne i fötterna.

Trots att jag är rätt frusen av mig dröjde det inte länge innan jag blev för varm och inte kunde låta bli att smita upp för att trycka ner fötterna i snön. Att vinterbada eller lägga mig med blöta badkläder i snön är inget för mig. Men att gno in mig med lite snö är inte fy skam om jag har möjlighet att snabbt hoppa ner i varmt vatten efteråt.

Det blev ingen behandling under det här besöket på Fågelbrohus. Men nyfiken som jag är spanade jag in behandlingsmenyn och det lät minst sagt härligt. De använder sig av Kerstin Florians produkter i sina behandlingar och den behandling jag blev mest nyfiken på beskrivs så här:

NEROLI BLOSSOM KROPPSKUR

Väck sinnena till liv med signaturdoften från Neroli i denna djupt avslappnande, men ändå upplyftande massageupplevelse med energibalansering, renande fotritual med reflexologi och eukalyptusolja som har en uppfriskande effekt. En lymfatisk torrborstningsteknik följs av en djupgående Mindfulness-massage med neroliolja.

Jag älskar neroli! Det här lät som typ 80 min av det jag behöver.

Stor dekorativ lykta med gröna växter bakom på Fågelbrohus

Det finns ett gym i samma korridor som spaet. Men ingen gruppträning.

Jag saknade något mer som till exempel en upplevelsedusch eller en kneipp – ett fotbad där du går runt i växelvis varmt och kallt vatten för att få igång cirkulationen. Men annars var jag nöjd.

Fågelbrohus är ett vackert hotell med ett personligt och fint spa om än litet. Jag tycker att det passar perfekt för dig som snabbt vill komma ut på landet och få njuta utan att det är omständigt. Det var en romantisk miljö och lugnet var närvarande även utanför spaavdelningen. Jag tycker att de skötte restriktionerna bra och jag kände mig trygg när jag var där. Med det sagt bör du givetvis alltid ha respekt för restriktionerna och andra spagäster.

Foto: Lina Olausson Björnådal

Lästips:

Spa i Båstad

Spa I Linköping