Straight & Curl Confidence Dryer – hårfön från Remington

Curl & Straight Confidence Dryer är en hårfön från Remington med tre medföljande munstycken. Om den är bra? Så här tycker jag,

Min första uppfattning är att hårfönen är väldigt lätt och greppvänlig. Den andas inte lyx så som mina proffsfönar från ghd och Dyson gör men å andra sidan är den betydligt billigare. Det här är en mer kommersiell fön som nog passar de flesta som inte är nördar eller proffs. 

Hårfön från Remington
Hårfönen med det nya munstycket

Tips! Glöm inte värmeskydd när du använder hårfön eller andra värmeverktyg på håret. 

Det som ska göra den unik är att det medföljer tre munstycken. Två av dem känner vi igen sedan tidigare – det platta som underlättar när du vill föna med koncentrerad luft på liten yta och är super vid styling samt en volymtratt som hjälper till att få fram volym och naturliga lockar om du har självfall. Men här finns också en annan som påminner om en blandning av de båda. Ett bredare munstycke med små hål i. Enligt Remington ska det vara perfekt att använda när du fönar håret med rundborste eftersom det här munstycket passar utmärkt storleksmässigt med den medföljande rundborsten. Och jo, kanske rullar rundborsten lite smidigare i det här nya munstycket och kan underlätta stylingen. Men jag tycker inte att det gör så pass stor skillnad att du behöver investera i en ny fön på grund av ett nytt munstycke. 

Men jag tycker att den här hårfönen är ett bra budgetalternativ med eller utan nytt munstycke. Curl & Straight Confidence Dryer har en mindre kraftfull motor än sina dyrare kollegor och känns lite mer plastig men den sköter sitt jobb väl med tre olika hastigheter och värmesteg att välja på. 

Priset ligger på runt 699 kr inkl. hårfön, rundborste och tre munstycken. Minst sagt prisvärt.

Tips! Se över dina elverktyg regelbundet. Börjar de bli gamla och slitna är det dags att byta ut dem.