Sunday Riley – ny klimatkräm och intressant möte

Sunday Riley är som en spännande amerikansk framgångssaga. Hon startade sitt företag med samma namn redan 2009 och sedan dess har hon formligen spottat ut kultprodukter.

Jag har faktiskt inte testat så många av produkterna men under resan till Kiruna med Daisy Beauty för några veckor sedan fick jag lära känna Sunday Riley betydligt bättre. Nyheten ICE Ceramide Moisturizing Cream presenterades dessutom i det galet vackra ishotellet i Jukkasjärvi. Vilket ställe kan passa bättre för en klimatkräm?

Hon skulle själv varit på plats men på grund av världsläget fastnade hon i Istanbul. Hennes stackars assistent fastnade i Arlanda Terminal 5 och fick vända tillbaka till USA igen. Men två svenska representanter och två från UK var på plats. Sunday Riley själv var också med via videolänk och berättade vilken stark passion hon har för ingredienser och att balansera huden.

Sunday Riley syns på en skärm med moderatorn Craig framför sin dator
Utbildningsansvarige Craig pratar med Sunday via videolänk.

“Mitt koncept är att transformera och få en positiv effekt på huden. Jag vill balansera och lugna den. Vi vill inte bli ett stort mega-brand utan bara att folk ska älska våra produkter och dela sina åsikter med oss.”, berättade Riley.

Hennes intresse för ingredienser gör att hon jämför det med vinindustrin. Det är skillnad på olika ingredienser beroende på vart det kommer ifrån, precis som med druvor. Hållbarhet är också ett starkt ledord för henne och hon vurmar för hela kedjan från odlare fram till färdig produkt.

Hon beskriver produktframställning som att baka en kaka. ”Jag vet vilken typ av kaka jag vill baka och funderar på vilka ingredienser som krävs och vilken konsistens jag vill ha. Jag tänker på det som en historia som ska berättas.”.

Flera storsäljande produkter som står på is
Good Genes är en av Sunday Rileys storsäljare. Blue Moon rengöringsbalm längst ut till höger är min nya favorit!
Isblock med ansiktskrämer från Sunday Riley

Sunday Riley ICE Ceramide Moisturizing Cream

Texturen är viktig men inte alltid lätt att få till. Ibland kan det krävas 60-80 recept innan hon är helt nöjd. När hon utvecklade senaste nyheten ICE Ceramide Moisturizing Cream stötte hon på motstånd. Hon ville ha en tjock härlig klimatkräm men var inte nöjd med texturen. Den blev mer som gummi. 

Men det 62:a receptet blev kanon och slutresultatet blev riktigt bra! Den är fylld med ceramider och vitamin F. Extrakt av rödbeta, röd alg och kokos är några av ingredienserna. Mandelolja, glycerin och squalene är några andra. Konsistensen är ljuvlig! Den är tjock och krämig men den åker ändå in snabbt. Jag tror att den blir lite för lite för dig med supertorr hud men perfekt för dig med normal-torr hud. Speciellt om du ska ut i skidbacken.

Eftersom ICE Ceramide Moisturizing Cream är en 24h-kräm som kan användas både morgon och kväll innehåller den inte solskydd så applicera det ovanpå om det är dags för skidor (eller pulka!)

ICE Ceramide cream från Sunday Riley står ovanpå ett isblock
Superhärlig kräm!

”Mitt jobb är att producera produkter som folk vill ha, inte bara vad jag vill ha”, berättar Riley.

Jo, jag tackar och bockar. Jag vill ha den här!

Den finns redan till försäljning på Sephora och kostar 770kr.

Riley berättar också att de tre ingredienser som alla bör ha i sin hudvård är någon form av retinoid (vitamin A), hyaluronsyra och vitamin C. Retinol hjälper kollagenet och gör huden mer klar och motverkar ålderstecken. Men du kan inte stimulera kollagenet utan vitamin C. Hyaluronsyra ger huden återfuktning. Jag kan inte annat än hålla med. Dessa tre ingredienser är viktigast i min hudvård också. (lägg till lite glycerin och vegetabiliska oljor och kanske urea också beroende på säsong).

“Vi har alla den fantastiska välsignelsen att åldras. Men vi kan göra det snyggt”, säger Riley.

Förutom ICE-krämen är det två andra nyheter på G som jag är galet nyfiken på. Ett serum för hårbotten i uppror som jag förstod det som lanserar 2021. Det andra är en mist som finns i USA men än så länge inte i Sverige. Ansiktsmisten – Pink Drink innehåller fermenterad honung med probiotika som stärker hudens mikrobiom under dagen. Jag behöver båda!!

Har du testat något från Sunday Riley? Vilka är dina favoritprodukter?