Svenska skönhetsbloggare i stafett

Är det ute att blogga? Nä, kanske är det snart retro men det är ett medium som många ännu använder. Personligen älskar jag att läsa till mig information och kunna scrolla upp och ner i min egen takt. Det finns inte så många bra svenska skönhetsbloggare kvar. Men det finns ett gäng stjärnor. Chefredaktören på Daisy Beauty – Kicki Norman har samlat ihop oss och gett oss en utmaning. En bloggstafett. Super för inspirationen! Det har varit väldigt roligt att följa alla och nu har härliga Blubb Svensson skickat över stafettpinnen till mig. Hon har gett mig rubriken “produkten jag inte trodde fanns”. Här kommer mitt bidrag.

Produkten jag inte trodde fanns

Det finns förmodligen många produkter som har förvånat mig genom åren. Men så småningom blir de bästa en självklar del av vår skönhetsrutin eller försvinner den ur minnet efter en kort tid av uppsving. Den produkt som förvånar mig mest just nu är hemmaapparatur med LED-ljus behandling för kroppen. Knäppt och kul! Behandlingar med LED-ljus har funnits väldigt länge på salonger och kliniker men de senaste åren har de även boomat för hemmabruk.

Svenska skönhetsbloggare i stafett. Bilden visar en ung kvinna med en apparat som lyser på ena axeln.

En av dem är Spectralite BodyWare Pro från Dr. Dennis Gross. En apparat som lovar att verka hudföryngrande och minska risken för aknebenägen hud. Nu snackar vi på kroppen. Den här kan du till exempel lägga i dekolletaget för att strama upp, göra huden fastare och jämna ut ton och struktur. Drömmen! Den har både rött och blått ljus som går att använda var för sig eller i kombination. Jag pratade om en annan produkt i samma serie i Nyhetsmorgon för några år sedan. Läs mer om det här.

Jag har inte testat den här apparaten så jag kan inte uttala mig om hur eller om den fungerar. Men jag är definitivt nyfiken. Jag ska bara spara ihop 5000 kr först…

En ung kvinna håller i en apparat mot dekolletaget.

Den säljs bland annat här.

Att ta hand om huden på kroppen spår jag kommer bli nästa stora hudvårdstrend. Det är dags att ge den extra kärlek.

En annan produkt jag inte trodde fanns är min och AnnaKarin Wahlbergs bok! Den 12 oktober släpps den i butik men redan nu kan du bevaka Hudnära – Hudterapeuternas hemligheter på de flesta bokhandlare. Det känns så overkligt!

Svenska skönhetsbloggare

Så, är vi inte konkurrenter? Slåss om läsare, tjurar över mer moderna medier och tittar oss stressat över axeln? Nä, tvärtom! Vi försöker istället boosta varandra och gillar att hänga tillsammans på events. Skönhetsbloggare är ett jäkligt trevligt släkte som dessutom är intressanta att följa. Om du hoppar bakåt i stafetten, från mig till Blubb Svensson. Så kan du hitta alla som är med i bloggstafetten. Eller börjar du från början med att klicka in dig till Lina Ekh som var först ut.

Nu lämnar jag över stafettpinnen till superduktiga Zainab Jones på Min melanin. Hon får rubriken “Solskydd för melaninrik hud”. Jag håller tummarna att hon har tips på produkter pigmentrik hud kan använda utan att riskera dammig gråvit ton på huden. Glöm inte bort att alla hudtoner behöver skydda sig. Både för att undvika att bränna sig i solen och för att undvika solskador. Lycka till!