Syror och lunch med Elixir Cosmecuticals

Elixir Cosmecuticals lanserar nya syrabehandlingar och berättade mer om dem över en trevlig presslunch på Haymarket.

Vi var ett litet gäng – Jag, Kicki Norman, Linnea Öst och Elisabeth Garcia på plats med gänget från Elixir Cosmecuticals. Supermysigt! Jag älskar små möten då det är betydligt lättare att ställa frågor då. Speciellt för mig med nedsatt hörsel. Jo, en till var vi, min bebis. Hon satt och var förtjust hela mötet. Jag är galet tacksam över att hon är så lätt att ta med. Jag hoppas att det går i någon månad till..

Elixir Cosmecuticals är ett norskt salongsmärke med både produkter och behandlingar. De är mest kända för sin tub med Niactil 4%, en gelé med hög dos niacinamid i som har blivit väldigt populär. Jag gillar att företaget tänker mer hudtillstånd här och nu istället för hudtyp.

Här äter vi lunch på Haymarket med Elixir
Goda macarons
Jag snodde åt mig så många färska björnbär jag kunde… MUMS!

Nu lanserar de tre nya syrabehandlingar för salong.

3 nya syrabehandlingar från Elixir

Elixir ska tydligen ha haft syrabehandlingar tidigare men jag har ingen koll på föregångarna. De nya ska ha ett lite högre pH för att inte irritera huden och istället använda sig av flera olika syror som integrerar i de nya blandningarna.

Peelingarna ska användas med en booster under och går att lägga lager-på-lager beroende på behov.

Mandel Peel

Den här peelingen passar de med akne, pormaskar, ojämn pigmentering, fet, kombinerad och/eller känslig hud. Den ska bland annat förfina förstorade porer, minska rodnad och orenheter. Förutom mandelsyra innehåller den liponsyra som är en antioxidant. pH 3,5.

Jag som har blandad och känslig hud med få orenheter har testat mandelsyra för flera år sedan och älskade det. Den här låter annars idealisk för dig med rosacea.

Anti-Pigment Peel

Den här ska ha en cocktail av olika AHA-syror som arbetar på pigmentförändringar som melasma och solskador. Den ska också ge en slätare och jämnare hud. pH 2,8.

Anti-Age Peel

Ålderstecken som fina linjer, pigmentförändringar och livlös hud ska motverkas med bland annat äppelsyra. Den ska också stimulera kollagenproduktionen och ge lyster. pH 3.0.

Den här är jag mest nyfiken på!

Kemiska peelingar bör helst göras i en kur för att få bäst effekt. Har du testat det? Jag gör det någon gång ibland för att få lite liv i huden igen efter säsongsbyte eller en stressig period. Annars kan du köra en behandling innan något speciellt tillfälle, till exempel ett bröllop eller en viktig presentation på jobbet.

Sist jag testade kemisk peeling var jag här.