Test av Esse Probiotic Foundation

Kanske har du hört talats om hudvårdsprodukterna från sydafrikanska Esse Probiotic Skincare. Men de har också en foundation – Esse foundation. Jag har testat den.

Jag tycker att det är svårt att hitta foundation som är anpassade för salong och hudterapeuter men som även imponerar på mig som makeupartist. Det finns ett litet gäng, men inte många. Ofta har de dålig täckning och känns mer som färgade dagkrämer än foundations. Det tilltalar säkert många, men inte mig.

Esse Foundation ska innehålla upp till 1 miljon probiotika per ml och ett gäng prebiotika på det. Jag tror verkligen att probiotika är bra för huden och alla dess bakterier på hudytan. Men om det påverkar i det här fallet är svårt att säga.

Vad som däremot är enklare att säga är att jag har fått flera förfrågningar om vilken foundation jag använder när jag har den här på mig.

Jag testar Esse Probiotic foundation
Här i kombination med puder och concealer.

Esse Probiotic Foundation ger medeltäckning men är enkel att bygga upp till full. Den ger ett väldigt jämnt och fint resultat som sitter bra. Jag älskar att den inte mattar ner. Det gör jag hellre själv med ett puder där jag vill ha matthet utan att förlora lystern där jag vill ha glow.

Jag applicerar den med fuktad makeupsvamp som jag duttar på foundation med. Det fungerar finfint!

Det känns som om min hud mår bra av den här. Den ser ut att göra det. Den känns också återfuktad och smidig. Det är ju såklart inte enbart tack vare en foundation. Men jag tror att det påverkar. Esse foundation är luktfri, innehåller SPF 30, är veganvänlig, ekocertifierad och har en krämig och fin konsistens.

Den kommer i 10 olika nyanser från ljust till mörkt. Jag hade gärna sett fler nyanser men det känns ändå som ett ovanligt bra utbud för att vara ett salongsmärke.

Priset ligger på ca. 699 kr/30 ml.

Esse Probiotic Skincare

Esse Probiotic Skincare är främst kända för att använda probiotika och prebiotika i flera av sina produkter. De är också veganska och ekocertifierade. De säljs framför allt på salonger men du hittar dem även på till exempel Hudoteket.se och Grön skönhet.

Jag har provat fler fina foundations i sommar. Här kan du läsa om Hydrating Foundation Stick från bareMinerals.