Test av iQ+Brows

Det har stått mycket om iQ+Brows den senaste tiden. Det är en permanent ögonbrynsfärg som vad jag vet är den första i sitt slag.

iQ+Brows är nämligen färdigblandad och kommer i en smidig penna. Du behöver alltså inte blanda och krångla med flera olika komponenter. Supersmidigt!

Jag brukar färga mina bryn lite då och då. Oftast på salong men ibland hemma. Jag har rätt tunna bryn som dessutom är ljusa. När jag färger dem får jag betydligt mer bryn då alla små fjun får färg. Nu har jag testat iQ+Brows och så här tycker jag:

iQ+Brows penna och applicering

Själva pennan har hårdare borst ungefär som Lancomes klassiker Touche Eclat eller efterföljande kopior. Den är riktigt riktigt smidig och jag älskar att jag slipper blanda och applicera med någon liten pinne eller liknande. Det här är genomtänkt och bra!

iQ+Brows formula

Formulan har en gelekonsistens. På mig funkar den fint men jag tror att den blir knepigare på de med lite yvigare bryn. Färgen innehåller ingen ammoniak eller peroxid och därför ska du inte behöva göra något allergitest innan.

Produkten ska sitta på i 10-25 min. Jag lät den sitta på i minst 20 minuter.

Färg på!

Resultatet

På mig blev färgen på tok för varmt med rätt mycket röda pigment. Jag föredrar kalla, askiga toner på bryn.

Jag tycker också att färgen blir mer som en toning. Men så heter produkten också iQ Brows Brow Tint. Den täcker inte riktigt lika bra som andra färger jag har testat.

Före: här har jag torkat brynen helt rena så de ser nog tunnare ut än vad de är eftersom de är lite fuktiga.
Jag testar iQ+Brows
Efter. När produkten har verkat så räcker det att du torkar dem rena igen med till exempel en fuktig bomullsrondell. Du behöver alltså inte tvätta och krångla.
Test av iQ+Brows

Hållbarheten

iQ+Brows lovar att sitta i flera veckor. Men njäe. En vecka satt det på mig och då undvek jag oljebaserade produkter den veckan.

Summa summarum

Idéen är fantastisk! Jag tycker att det är en smidig produkt att använda mellan att jag får dem färgade på salong till exempel. iQ+Brows är väldigt lättapplicerad och smidig. Om de anpassar färgerna även för en skandinavisk marknad och hållbarheten kan bli en 3-4 veckor har de allt att vinna! Det känns som om de lanserat den lite hastigt.

Pris: 299 kr/4 ml och säljs här.

Vill du läsa mer om ögonbryn? Missa inte mitt inlägg med The BrowGal och hennes besök i stan.