Elin Fagerberg i lila hår

Tillbaka till lila hår – nytt år, nytt hår

Allting känns lite trist och långdraget just nu. Men i veckan piffade jag till vardagen med lila hår igen. Och jo jag blev nog lite gladare på kuppen.

I början av veckan var jag tillbaka hos min frisör Daniel som nu har börjat jobba på salong Serenity. Jag har gått till Daniel i många år nu och vi har testat oss fram och tillbaka med hårfärger beroende på säsong, humör och hårets skick.

Jag ville verkligen tillbaka till någon knasig färg när jag satt i frisörstolen. Daniel går alltid på toningar när han gör ovanliga färger på mig så det är viktigt hur färgen ser ut även efter att mycket har blivit urtvättat några veckor senare. Vi har tidigare testat koppar, lila, cerise, rosa, laxrosa och typ alla nyanser av blond. Jag kan inte gå för mörk då jag har en hel del grått i håret. Det känns bara omständigt. Men annars lekar jag gärna runt. Toningar sliter inte på håret och känns därför betydligt mer skonsamt och kul.

Elin Fagerberg i lila hår och mörkrött läppglans

Vi konstaterade att det vi inte hade testat var blått och grönt. Grönt blir inte så snyggt när det tvättas ur plus att jag skulle känna mig som mitt uppe i fyrtiokris som försökte se ut som Billie Eilish. Nä, supercoolt på Eilish. Inte på mig.

Så det blev lila igen med en dragning åt rosa. Lite askigt och lite krämigt. Jag älskar det!

Elins hår bakifrån i lilarosa nyans
Knäpp bild men hårfärgen är fin.

Daniel började med att färga rötterna, göra några få slingor i längderna och fortsatte med en bowlayage som är en variant av balayage där du färgar håret på frihand. Skillnaden är att bowlayage görs under tvätten då håret är fuktigt. Det gjorde att färgen på längderna fick en uppfräschning. Efter det körde han en toning och voilá – mitt hår känns betydligt piggare.

Så här såg håret ut när jag kom
Daniel kollar om hårfärgen är färdig medan Elin sitter i frisörstolen
Daniels bild från Instagram.
Elin Fagerberg i lila hår
Jag älskar resultatet!

Och det viktigaste är att når håret känns roligare så känner jag mig lite piggare. Så här års behövs det. Minst sagt.

Nu kommer ju inte det lila sitta i så länge eftersom det är en toning. Men det är kul så länge det varar. Jag har färgat håret lila tidigare men då en mer klar ton, lite åt cerise och mindre askigt. Klicka här för att se hur det blev då.

Vilken färg skulle du vilja ha på ditt hår om du fick önska?