Tillbaka till vardagen med beautykonferens och nyheter

Nu är det tillbaka till vardagen för min del igen. Semestern är slut och höstterminen inleddes med dunder och brak igår då jag var på Daisy Beautys PR-dag – en heldagskonferens för tidningens medarbetare och bloggare med föreläsare som Dior, Depend och Dermalogica.

Det pratades mycket om mikroinkapslingar, hyaluronsyra i olika former och storlekar och höstens alla trender.

Redo för möte. Jag fick springa dit då jag tänkt helt fel adress.

Depend visade upp höstens nyheter som bestod av flera otroligt snygga kollektioner! Min favorit är “Like an artist” som till och med hade två nyanser som nästan var identiska med de färger jag hade på mig under dagen. Jag är så sugen på saffransgult, militärgrönt, juvelgrönt, burgundy och brunt nu. Hur mycket jag än älskar sommaren så är hösten den snyggaste årstiden! Förutom en stor drös med lack kommer Depend lansera åtta nya lösfransar och en ny nagelolja som fungerar som ett serum i serien O2. Kul! Extra roligt var att Depends PR-ansvarige Beatrice höll föreläsningen. Hon är en favorit.

Dior pratade om flera nyheter, bland annat en snygg höstkollektion och en ny kollektion med läppstift – Ultra Rouge med 22 läppstift. De pratades också om Dior Backstage, ett nytt varumärke under Christian Dior som redan har lanserats och ska vara starkt länkad till mode. Foundations och penslar är några av produkterna. Men den roligaste nyheten som Dior presenterade var Maison Christian Dior – ett nytt livsstilskoncept med dofter (hela 22 stycken!!), doftljus, fasta tvålar och kroppskrämer. Det såg superfint ut och jag gillade definitivt flera av dofterna. De hamnar i prisklass högre. Den minsta storleken – 40 ml ligger på 950 kr. Tanken är att Maison Christian Dior ska påminna om ett parisiskt hem och vara välkomnande med stort fokus på presenter.

Annemarie Börlinds härliga föreläsare Irene presenterade en ny ansiktsolja som boostar huden med fukt. Hyaluronsyra i serumet ska komma från kinesisk snösvamp. Spännande! Ansiktsoljan är tvåfasig och behöver skakas innan du använder den. Förutom flera fraktioner av hyaluronsyra innehåller den bland annat aloe vera, algextrakt och en kombination av oljor från jojoba, kokos och soja som mjukgör utan att ge någon kladdig hinna. Börlind kommer också med en ny serie för problemhud – Purifying Care.

Gilda Cosmetic pratade om mikroinskapsling och olika ingredienser. Intressant! Det har ju använts inkapsling av olika ingredienser rätt länge. Det är super för att kunna hålla aktiva ingredienser intakta utan att de oxideras. Violeta från Gilda berättade bland annat att det finns olika typer av skal att kapsla in med beroende på om ämnet är vattenlösligt eller oljelösligt. Silikoner, lipider och gelatin är några av dem.

J. Nordströms Handel hade alltid lika sprudlande Maria på plats som med behaglig röst gick igenom alla deras nyheter. Nordström har mängder med märken, bland annat Collistar, Ardell, Talrika, Rubis och Mavala. Mavala kommer med väldigt vackra lack och italienska Collistar visade upp riktigt skimrande highlighters och vackra skuggor.

Reserol som ju även med på konferensresan till Bath i våras pratade redan då om deras nya nattmask som jag hann testa då. Nu har den kommit i supersnygg förpackning. Den innehåller bland annat en peptid som ska öka mängden aquaglyceroporin som hjälper till att reglera vattenförlusten i huden. Masken stimulerar också cellförnyelsen i det övre hudlagret. Den kommer ligga på 495 kr/50 ml. En annan nyhet är sheet masks som mer används innan fest eller något annat viktigt tillfälle då du vill ge huden en boost. Den kommer ligga på 695 kr/4 masker. Både maskerna lanseras i slutet av september på Apotek.

Lästips: Mitt besök på Reserols fabrik.

Dermalogica var sist ut. Deras utbildare Hanna är en av mina favoritföreläsare. Hon berättade om årets alla nyheter som till exempel min favorit nattkrämen Sound Sleep Cocoon med superhärlig konsistens. Hon berättade också om en nu peelingkur för hemmabruk – Rapid Reveal Peel. Den ska vara den starkaste som Dermalogica har lanserat. Mer om den kommer.

 

Det är med blandade känslor som jag går tillbaka till vardagen igen. Jag älskar mitt jobb, men jag älskar också att bara få umgås med min familj. Min första vecka är fylld med både deadlines och möten och avslutas med ett födelsedagskalas för min dotter som fyller år nästa vecka. Ingen lugn start alltså..