Tips för torrschampo och hur du använder det

Är du också ett fan av torrschampo? Jag började använda det betydligt oftare sen jag blev tvåbarnsmamma. Här kommer mina bästa tips för hur du använder mirakelprodukten på bästa sätt.

1. Fräscha upp med torrschampo

Är det dags att tvätta håret men tiden försvann? Spraya på lite torrschampo i hårbotten och vips, kan du gå utan hårtvätt någon dag till. Det här är en akutmetod, bäst resultat får du om du förebygger.

2. Förebygg

Spraya i torrschampo i hårbotten i förebyggande syfte. Antingen kan du göra det direkt efter tvätt när håret har torkat, då sitter också frisyren bättre. Eller kan du spraya i det någon dag innan det brukar kännas ofräscht. Ett annat hett tips är att spraya i det innan träning. När du tränar blir håret inte smutsigt (så länge du inte gnuggar det mot ofräsch yogamatta). Det blir bara svettigt och svett är inte fett eller smuts. Däremot kan fukten förstöra frisyren. Men torrschampot hjälper håret bevara sin styling under träning. Viktigast är att spraya i benan och längs med hårfästet.

Torrschampo från Oribe, Björn Axen och IGK.
Nästan alla hårvårdsföretag har torrschampo i sitt sortiment.Här ser du tre av mina favoriter – Gold Lust Dry Schampoo från Oribe, Dry Schampo Melon Mist från Björn Axeén och First Class Charcoal Detox Dry Schampo från IGK.

3. Styla med torrschampo

Vill du få mer volym? Många torrschampon fungerar som en volymprodukt. Bena upp håret och spraya torrschampot i jämn fördelning i hårbotten. Massera hårbotten efteråt för att jobba upp volymen och få torrschampot att göra sitt jobb.

4. Uppsättning på glatt hår

Har du glatt hår som är svårt att få fäste i när du sätter upp det? Det gör lätt att din uppsättning dalar snabbare än du kan säga brudtärna. Preppa håret med torrschampo och kamma ut det lite på längderna. Då har du fått både stadga och volym.

Så här gör du:

  • Skaka flaskan
  • Spraya torrschampot på ca 20 cm avstånd
  • Less is more! Om du inte vill ha en dammig look…
  • Låt torrscampot verka i minst en minut. Innan det har fått verka kan det upplevas som vitt och pudrigt.
  • Massera lätt i hårbotten så att torrschampot jobbas in och fördelar sig.
  • Kamma eller rufsa igenom håret så att överflödigt pulver försvinner
  • Tvätta håret ordentligt 1-2 gånger i veckan. Gärna med djuprengörande schampo för att få bort alla rester. Torrschampo kan täppa till och sätter sig lite som en hinna i hårbotten. Om du har mycket hårbottensproblem bör du använda torrschampo med måtta.

Har du problem med torrt hår? Här hittar du mina bästa tips!