Too Faced Just Peachy Velvet Matte

Ögonskuggspaletten Just Peachy Matte från Too Faced är en av vårens snyggaste nyheter. Den består av 12 matta nyanser med allt från ljus beige till persika, plommon, brunt och vinrött. Jag tycker att de har fint pigment men kan ibland damma lite på huden vid applicering. Det gäller att applicera lite i taget. Skuggorna har bra pigment och är lätta att bygga upp.

Just Peachy!

Nyanserna är ett utmärkt urval som passar väldigt många. Jag är väldigt svag för den här typen av färger. Den persikorosa i mitten – Peach Punk är min favorit. Den framhäver blå ögon men passar givetvis lika bra på andra ögonfärger. Nu är ju poängen med den här paletten att alla färger ska vara matta, men jag hade gärna sett en champagnefärgad med mer skimmer i. Men det är rätt enkelt att lösa med att kombinera med en skimrande singelskugga. Utöver det gillar jag färgerna skarpt. Jag har även testat att fukta en snedskuren pensel och lägga någon av de mörkare nyanserna som en lite bredare eyeliner. Det funkar också fint.

Too Faced Just Peachy Mattes  I förpackningen finns en liten instruktion om du vill ha tips på olika looker du kan skapa med paletten. 

Det enda minuset för mig är doften. Den doftar fint av persika, inget fel med det. Men jag undviker helst parfym runt ögonen när jag kan. Det här området är känsligt som det är ändå.

Lite mer softat med brunt och lätt persika i kombination med kall nyans på läpparna. 

Ögonskuggspaletten Just Peachy MatteMer persika i kombination med brunt och plommon och varm nude på läpparna. Här har jag använt en av de mörkare skuggorna som eyeliner. Anledningen till att skuggan blir lite ojämn närmare brynet är att jag har slarvat med att ta bort mina små fjun där. Så det beror mer på mig än på skuggan. 

Priset ligger på 465 kr.

Too Faced Just Peachy hittar du här.

Vilka färger vill du satsa på i vår?

 

Just Peachy Matte är en användarvänlig palett med bra urval av nyanser och med ett pigment som går att bygga. Skuggorna sitter bra och passar vid flera olika tillfällen.
Färgval
Pigment
Användarvänlighet
Förpackning
Pris
4.6
Just Peachy Velvet Matte Eyeshadow Palette