Om ansiktsprodukter för daglig hudvårdsrutin

En vacker och välskött hy signalerar hälsa och är alltid vackert. Men hur kan du ta hand om din hy på bästa sätt med hjälp av ansiktsprodukter?

Huden speglar hur vi mår inuti. Är du stressad, känner dig i obalans eller är påverkad av hormonöverskott eller sjukdom syns det på din hud. Men du kan göra mycket för att påverka dess skick. Förutom att ta hand om dig själv med sömn, träning och harmoni gör en bra daglig hudvårdsrutin med anpassade ansiktsprodukter susen. När du väljer hudvårdsprodukter bör du ta hänsyn till din hudtyp och ditt eventuella hudtillstånd så som acne, känslig hud eller om du behöver anti-age produkter. En hudterapeut kan ge dig bra hjälp om du är osäker på vilken hudtyp just du har. Se till att dina produkter är anpassade för ansiktet och inte för kroppen. Eftersom huden nybildas efter runt 30 dagar är det först då du kan se en större effekt på huden. Ha därför tålamod när det gäller resultatet då du byter hudvårdsprodukter.

Ansiktsprodukter

Ansiktsrengöring

Ansiktsrengöring tar bort smuts, föroreningar från luften, överflödigt talg och makeup. Den gör huden ren och finns i flera olika konsistenser, micellär, kräm, mjölk, olja och gelé. Rengör huden morgon och kväll. Om du bär makeup kan du göra en dubbel rengöring på kvällen. Det vill säga rengöra ansiktet två gånger efter varandra. Kombinera med eye make up remover om det behövs.

Ansiktsvatten

Ett ansiktsvatten tar bort rester av makeup och ansiktsrengöring samt förbereder huden för en kräm. Den kan också ha olika egenskaper beroende på vilken variant du väljer.

Nybörjare?

Börja med några produkter i taget och utöka när du har fått till rutinen. Rengöring och ansiktskräm är det viktigaste.

Ögonkräm

Huden runt ögonen är betydligt tunnare än resten av huden i ansiktet. Samtidigt är det ett av de områden som visar ålderstecken tidigast. Ögonkrämer är oftast lättare i konsistensen än ansiktskrämer och innehåller fler ingredienser som arbetar för att motverka hudens ålderstecken. Klappa försiktigt in din ögonkräm runt ögonområdet innan du applicerar serum och ansiktskräm. Välj ögonkräm efter egenskaper så som fuktighetsbevarande och avsvällande.

 

Klicka på bilden för mer information.

 

Tips!

Anpassa dina produkter efter säsong. Hudens skick ändras under året och är oftast torrare under vintern och normal eller fet på sommaren.

Serum

Serum lägger du under din ansiktskräm. Den går djupare ner i huden medan en ansiktskräm vanligen arbetar mer på ytan. Den förstärker egenskaperna hos ansiktskrämen och har oftast en lätt eller silkesliknande konsistens. Om du vill satsa på anti-age får du inte glömma serum i din dagliga rutin.

Ansiktskräm

En ansiktskräm hjälper till att mjukgöra, fuktighetsbevara och skydda huden. Utöver det finns det flera egenskaper beroende på för vilken hudtyp krämen är anpassad. Ansiktskräm finns som 24h-krämer du kan använda dygnet runt eller dagkräm och nattkräm. En nattkräm är vanligtvis rikligare än en dagkräm eftersom huden återhämtar sig och är mer mottaglig på natten, medan en dagkräm är lättare och kan innehålla solskydd.

 

Det lilla extra

Förutom den dagliga hudvårdsrutinen gör peeling och ansiktsmask underverk för huden. Peeling hjälper till att avlägsna döda hudceller, gör hudytan jämnare och får andra produkter att ge ett bättre resultat. En ansiktsmask kan ha flera olika egenskaper så som fuktighetsgivande, lugnande, djuprengörande och mjukgörande. Använd dem 1-2 gånger i veckan. Applicerar du ansiktsmasken efter att du har använt peeling får du ett ännu bättre resultat. Den senaste tiden har det lanserats flera olika typer av essenser på marknaden. Den applicerar du innan serum som ett extra steg i din dagliga hudvårdsrutin och passar dig som redan har fått kläm på de andra produkterna.