Trender våren 2017 – makeup, färger och tekniker

Vårens trender bjuder på flera vackra looker. Fräsch hud och romantiska nyanser, en naken makeup eller en kreativ och färgstark. Vilken look väljer du i vår?

Av alla stora trender för makeup i vår är det två som lyser starkast – den färgstarka som utmanar hur och var vi lägger färgerna som andas individualism och kreativitet samt ”no-makeup”; makeup med ett nästan naket ansikte med fräsch hud och bra balans. Men låt dig inte luras, en ”no-makeup” makeup betyder inte att du är osminkad.

Det är flera färger i fokus den här säsongen. Rosa är en av de största och kommer stort på både läppar, ögon, kinder och naglar. Andra nyanser är blått och grönt i flera olika toner samt gult, rött och orange. Glitter håller i sig och syns på både läppar, ögon, ögonbryn och utvalda delar av huden.

 

Trender för huden

Våren 2017 har vi glömt de tyngre teknikerna med strobing, baking och contouring. Nu är det fräsch och hälsosam hud med lyster och rouge som gäller. Lystern får du från bra hudvård anpassad efter din hudtyp kombinerat med highlighter. Rouget kan du applicera på flera olika sätt. En relativt ny look är att lägga den monokromt och ton-i-ton med läppar och ögon. Du kan lägga rejält med rouge och upp mot tinningarna eller mjukt och soft för att få fräschör. I Lancomes vårkollektion hittar vi rougen Cushion Blush Subtil med två olika rouger och en highlight. YSL har snygga Face Palette Collector – The Street and I. L´Oréal går steget längre och släpper rougepaletten Infallible Blush Paint med två paletter med sex färger vardera. De har en krämig puderformula och blir perfekta om du vill konturera ansiktet med färg, så kallad draping. Vi hittar även en fin rougepalett hos NARS, Unfiltered kommer i två olika uppsättningar, en med nyanser för ljushyade och en för de med mörkare hud. Båda innehåller highlighter, bronzer och flera nyanser på rouge. Även fast den mest extrema strobingtrenden har tonats ner är ännu highlighter ditt bästa knep för att få en vacker hud med lyster. MAC har lanserat nya toner på sin Strobe Cream. Jag gillar den vackra nyansen Peachlite Peach Pearls som ger vackert skimmer i silver. Vill du hellre har en highlighter i puder är bare Minerals nya produkt Invisible Glow superfin.

För att skapa en perfekt hy krävs det förutom anpassad hudvård, bra makeup. Highlighter är ett väldigt viktigt inslag i att skapa hud med glow. Men concealer är minst lika viktigt. För att få bäst resultat kan du neutralisera ojämnheter så som mörka skuggor och röda utslag med hjälp av neutraliserande färger. Flera företag släpper korrigeringspaletter med flera olika nyanser av concealer. Sleek och L´Oréal är två av dem. Urban Decay har släppt fina flytande concealers för att neutralisera hudens ojämnheter.

Från vänster: Sleek Colour Corrector, L `Oréal Infallible Gel Crayon i nyansen Uptown Beige, Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid i nyansen Yellow, Radiant Concealer från Kicks, Blemish Remedy Concealer från bare Minerals.

Från vänster: Lancome Trint Idols Ultra Wear, YSL Face Palette Collector – The Street And I, IsaDora Cover up Stick `n Brush, bareMinerals Invisible Glow, Makiash Blush i nyansen Bright Coral och makeupsvampen – Cake and Bake från Vera Mona. 

Trender för ögonen

Det är på ögonen den största färgchocken märks. Grafiska former av ögonskugga i klara färger av lila, rosa, blått eller gult. Men även metallic chrome som markerar ögonen lite extra. Om du inte vill använda ögonskugga är eyelinern och ögonpennan extra snygg i vår. Nu ska den vara ofärdig. Lägg till exempel eyeliner i mitten av den övre franskanten utan att dra ut den på sidorna. Eller gör den hel men utsuddad och långt ifrån perfekt. På många visningar inför våren syntes det eyeliner längs med vattenlinjen. Det ger en intensivare blick. No-makeup makeup är en sober trend på ögonen där du låter ögonen vara nakna eller markerar dem med ett gloss som till exempel Eye Gloss Smudger från Yves Saint Laurent. På ögonfransarna ser vi fortfarande mycket volym.

Vårens trender för ögonen Från vänster: Sleek i-Divine Eyeshadow Palette i nyansen Nordic Skies 809, Hidden Black Eyeshadow från Nouba, bareMinerals Eyeshadow 2.0 i nyansen The Big Debut och Viva La Diva Move Me Jungle Eyeshadow Kit. 

Från vänster: Lash Construct från Dreamweave & Co, L´Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber, bareMinerals Lash Domination Volumizing Mascara och Nouba Colorlash Mascara. 

Trender för läppar

Effektfulla läppar med starka färger, contour lips eller glitter. Låt läpparna synas i vår! Om du sedan väljer lysande nyanser av persika, orange, fuschia eller rött kvittar. Så länge du bär upp det med självförtroende. Mest effekt får du om du kombinerar olika texturer och nyanser. Välj till exempel en djärv röd över hela läpparna och kombinera den med orange eller fuschia i mitten av läpparna. Eller lägger du en färg på den övre läppen och en annan på den undre som synts hos bland annat Cushnie et Ochs’ visning inför våren 2017. Flera företag har inspirerats av contouringtrenden för läpparna. Bland annat Contour & Color från Sephora och The Real Double Lip från Benefit, båda med läppenna och läppstift i ett.

Hur kommer du sminka dig i vår?

Foto: MAC Cosmetics för Kenzo våren 2017