Valmont ansiktsbehandling på Select Collection Spa

Valmont är ett lyxigt hudvårdsmärke från Schweiz. I veckan testade jag deras nya ansiktsbehandling – Purity of the alps.

Jag har inte testat Valmonts produkter eller ansiktsbehandlingar tidigare så förväntningarna var höga när jag steg in på Select Collection Spa på Östermalm i veckan. Bakom deras resebyrå ligger nämligen en undanskymd supermysig salong.

Det syns att inredningen har influerats av resor. Den är mysig, ombonad och har detaljer från jordens alla exotiska hörn. Jag får känslan av att vara på semester.

Jag får byta om och hänga in mina saker i ett skåp med mitt namn på. I väntan på behandlingen lägger jag mig i en av vilstolarna, dricker grönt te, äter frukt och myser en stund. Här funkar inte uppkopplingen på mobilen och hjärnan tvingas tänka på annat än jobbmail och att scrolla igenom bilder på andra människors liv. Skönt.

Hudterapeuten Anna ropar upp mig och jag visas in i ett stort behandlingsrum som andas harmoni och mys. Jag kryper under ett stort fluffigt täcke och lägger mig till rätta.

Ansiktsbehandling med Valmont
Ansiktsbehandling med Valmont. Här är det dags för peeling.
Här gör Anna peeling på mig. Jag valde att behålla ögonmakeupen. Då känner jag mig inte lika naken efter behandlingen.

Valmonts behandling Purity of the alps beskrivs som en djuprengörande ansiktsbehandling som återupplivar och återfuktar huden. Det är en ganska kort behandling, 45 min. Anna börjar med fast och vant handlag att rengöra huden. Det är superskönt, doftar underbart och jag går genast ner i varv. Efter rengöringen använder hon peeling över hela ansiktet och dekolletaget. Det är en mekanisk peeling, den rivs inte, men det märks att den gör skillnad. Dock inget för den superkänslige. Peelingen känns som en massage och även den är väldigt skön. Hon håller på länge och väl och det här momentet i kombination med varma handdukar ersätter ånga för efteråt är det dags för portömning.

Jag har en hatkärlek till portömning. Det är ju ett klassiskt moment för att bli av med pormaskar, kanske inte så modernt men effektivt, och jag känner mig alltid otroligt ren efteråt. Men det gör ju alltid så ont. Och ja, jag är rätt mesig. Men den här gången gick det snabbt och smidigt. Jag spände mig i onödan.

Efteråt applicerade Anna en mask och kombinerade den med massage om jag förstår det rätt. Hon masserade med rejäla tag vilket jag älskar.

Behandlingen avslutades med serum, ögonkräm, ansiktskräm, läppbalsam och fuktspray. Lyxigt!

Hela behandlingen andades lyx. Det är kanske inte den mest nyskapande behandlingen för dig som föredrar apparatur och coola maskiner. Men en lyxig version av en klassisk ansiktsbehandling på komprimerad tid och upphottad med ansiktsmassage i de olika stegen. Just det älskade jag. Kortare behandlingar tenderar att sakna ansiktsmassage vilket jag är väldigt förtjust i. Det var smart att lägga in det i de olika stegen.

Efter ansiktsbehandlingen känns huden ren, mjuk och plumpad. Den har fin lyster och jag känner mig fräsch. Det enda minuset var att den avslutande krämen var rätt fet och kanske passar bättre på kvällen än på förmiddagen eller under vintern. Men annars var det en väldigt skön behandling och hudterapeuten Anna var duktig, omtänksam och trevlig, men ännu viktigare – hade ett bra handlag och otroligt sköna händer. Något som är långt ifrån en självklarhet hos alla hudterapeuter.

Nöjd och glad efter behandlingen.
Produkter från Valmont
Produkter från Valmont

Valmont baserar sina produkter på bland annat källvatten från Schweiz. De beskrivs som ett högteknologiskt märke och har funnits i 25 år. Select Collection Spa ska vara ensam återförsäljare av Valmont i Skandinavien. Men jag tror att de även finns på Look Fantastic. Jag har inte testat Valmonts produkter och kan inte uttala mig om dem. Men ansiktsbehandlingen var superskön och jag kan absolut tänka mig att boka in en av deras andra ansiktsbehandlingar. Men då kommer jag nog välja en längre så jag kan få sova lite till…

Jag har tidigare testat en massage på Select Collection Spa. Läs mer om den här.