Vårnyheter från PÜR Cosmetics

PÜR Cosmetics lanserar flera fina nyheter till våren. Under förra veckan var jag på en pressfrukost för att titta närmare på dem. Jag hittade flera favoriter. PÜR Cosmetics Global Education Director, Lynnette Cole var på plats för att berätta om produkterna. Jag träffade henne för första gången för flera år sedan då PÜR lanserades i Sverige. Lynnette har en bakgrund som skönhetsmiss – Miss USA och det syns. Herregud vilken vacker människa! Jag satt och råglodde på hennes käklinje under halva presentationen.

Men tillbaka till produkterna. Det lanseras nämligen en hel del. Alla nyheter har extrakt av agave i för att ge återfuktning. Jag tror också att alla har det nya komplexet Energy Complex med grönt te, ginseng och vitamin B i sig.

Get a Grip – ögonskuggsprimer

En primer som gör att ögonskuggan ska sitta hela dagen och inte lägga sig i veck. Jag tycker att konsistensen är lite klibbig men effekten blir verkligen som dubbelhäftande tejp. Min ögonskugga sitter som ett smäck och både primer och skugga var enkla att applicera. Dock tycker jag att priset är lite att ta i. Finns i butik i maj. Från, 495 kr.

pur-cosmetics-get-a-grip-elinfagerberg-se

Bare it All – 12-hour 4-in-1 Skin-Perfecting Foundation

Beskrivs som en högpresterande halvmatt foundation med medium täckning som ska sitta hela dagen utan att krackelera. Vad jag tycker? Jag tycker att det är en högpresterande halvmatt foundation med medium täckning som sitter hela dagen utan att krackelera. Spot on PÜR Cosmetics! Den här är grym. Den döljer bra, jämnar ut och mattar ner precis så där lagom så att lystern inte förloras. Kommer i 10 olika färger och finns i butik i april. Från, 575 kr.

pur-cosmetics-bare-it-all-foundation

On Point – läppenna

Läppennor du skruvar upp och som du kan vässa direkt i locket. Kommer sex olika nyanser varav en är transparent och används för att förhindra läppfärgen att flyta ut vid läpplinjen. Inget superupphetsande men en bra och stabil läppenna. Finns i butik i mars. Från 285 kr.

Chrome Glaze – läppglans

Blir betydligt mer täckande än vad det ser ut i hylsan. Har fint skimmer och glans. Jag gillar att de är högpigmenterade och känns återfuktande. Jag börjar tröttna på matta läppar och kommer nog bära en hel del glans till sommaren. Det här kan bli en favorit. Finns i butik i mars. Från 295 kr.

Velvet Matte – Liquid Lipstick

Ett flytande matt läppstift med applikator som har riktigt bra pigment. Känns betydligt mer återfuktande än sin föregångare och släpps i 10 nyans. Jag testade mörka mörka About Last Time i morse två minuter innan jag skulle rusa iväg till sjukgymnasten. Den nästan svarta plommonlila nyansen var supersnygg men jag hann inte få till linjen snyggt, drog bort färgen med micellärvatten på bomull och duttade på lite cerat. Satt sedan och såg nyhånglad ut i väntrummet. Haha! Så se till att ha lite mer tid för de mörka färgerna. Annars grymt snygga. Lanseras i butik i mars. Från 295 kr.

pur-cosmetics-chrome-glaze pur-cosmetics-velvet-matte pur-cosmetics-velvet-matte-presenation pur-cosmetics-flytande-lappstift

Skin Perfecting Foundation Brush

En foundationborste med hela 300 000 strån i borstet, superläcker design och väldigt väldigt skön. Men tyvärr är den för stor. Den är anpassad för både ansikte och kropp och jag kan tänka mig att den är grym till kroppen om jag skulle göra plåtningar. Till ansiktet funkar den fint över panna, kinder och haka. Men den kommer inte riktigt åt under ögonen och vid näsvingarna och då behöver jag komplettera med en mindre borste eller fingrarna. Lynnette tipsade om att svepa på foudation med penseln och inte buffa in den. Jag tänker testa att svepa på serum på ansiktet med borsten också för den är så skön. Finns i butik i april. Från, 395 kr.

pur-cosmetics-bare-it-all

No Filter – Blurring Photography Primer

En primer och blur i ett. Du kan använda den innan din foundation som en primer för att jämna till huden och få ett bättre fäste för makeupen. Eller kan du blanda ner en droppe i din foundation för att få mer glow. Jag har testat att använda den som en primer innan foundation och även att lägga lite som highlighter på kindbenet. Det fungerar fint som både och. Den ger superfin lyster! Finns i butik i april. Från 495 kr.

pur-cosmetics-no-filter-elinfagerberg-se