Vattenfallsfläta inför galan – en romantisk look

Jag hade en vacker vattenfallsfläta i håret under Swedish Beauty & Cosmetics Awards förra veckan. Innan galan besökte jag ghd och deras utbildningslokaler för att bli piffad av superduktiga Alex. Alex jobbar vanligtvis på salong Vita men samarbetar även med ghd.

Mitt hår innan stylingen. Det var rusigt och lockigt efter tvätt. Alex fönade det innan han fortsatte med stylingen. 

En vattenfallsfläta ger en romantisk och lite bohemisk look. Den blir väldigt somrig och passar perfekt till våren och sommarens bröllop, studentfester och baler.

Efter föning började Alex med att göra en bena i mitt hår och tuperade håret på bakhuvudet. Sedan gjorde han en liten vattenfallsfläta på varje sida av huvudet, strax ovanför örat. Precis som vid vanliga flätor delas det utvalda håret in i tre olika slingor. Varav en av slingorna får hänga fritt mellan de två andra. Det är det som skapar vattenfallseffekten. Det är alltså två slingor som följs med längs med hela flätan och som ständigt får en ny tredje slinga som får hänga fritt. När han kommit till bakhuvudet avslutade Alex flätan med att göra den inbakad och fästa den hårt med ett litet gummiband under håret som blivit tuperat.

Vattenfallsfläta på Elin Fagerberg Vattenfallsfläta profil elinfagerberg.se

Håret lockades med Classic Wave Wand från ghd som är en ovalformad locktång och skapar mjuka vågor. Alex använde Root Lift Spray, Curl Hold Spray och Final Fix Hairspray till stylingen.

Mina vattenfallsflätor höll i flera dagar! Likaså lockarna. I lördags var jag på fest och kombinerade den då lite rufsiga looken med ett hårsmycke för att få den mer bohemisk. Jag ska försöka mig på att göra egna vattenfallsflätor någon dag. De går ju att göra både stora och små.

Är du mer nyfiken på flätor får du inte missa Björn Axèns bok Den stora boken om flätor från 2015. Där hittar du en hel del olika tekniker.

Tre dagar efter stylingen. Här med min systers vovve Milo.