We love the 90´s och början på semestern

Äntligen är den här! Min semester! Jag inledde den drottninglikt i lördags genom att gå på festivalen We love the 90´s.

We love the 90´s

Jag hade sett fram emot den här festivalen i månader. Men eftersom jag inte förrän in i det sista visste om min kompis som var med kunde få ledigt från jobbet eller inte kunde jag inte riktigt ge mig hän och längta. Men när det väl var dags hade jag otroligt kul! Det var en riktig nostalgikick med alla de där låtarna jag dansade loss till i mina tonår. Så fort vi gått in genom entréerna på Zinkensdamm hörde vi ett “oh oh” i hög tonart och vi började genast rusa mot scenen och skratta. Det där ljudet skrek alla på dansgolven för 15-20 år sedan men sedan dess har jag inte hört det. Haha!

Vi “åt” cocktailglassar och spanade in alla som hade gått all in med 90-tals kläder och styling. Det kommer jag nog också göra om jag gör en repris nästa år.

Dr Alban vs Haddayway (Sing Halleluja, It´s My Life och What is love) var underbara eftersom de är så härliga och höjde stämningen rejält. Sing Halleluja fick igång mig som ingen annan låt. Jag fick ett lyckorus och dansade som om ingen såg. Dj Sash! var också magisk. Likaså 2 Unlimited (No limit) och Twenty 4 Seven (Slave to the music). Så jäkla ödmjuka! Och några av få som faktiskt kunde sjunga. Vengaboys (Boom, Boom, Boom, Boom!) var otroligt proffsiga och koordinerade. Det var även Aqua (Barbie Girl) men det kändes som om de tog sig själva på alltför stort allvar. Så de blev inga favoriter för mig. Barbie Girl är ju liksom ingen Bohemian Rhapsody direkt… E-Type (Life) var sist ut och en mer ödmjuk eller tacksam människa får en ju leta efter. Det märktes verkligen att han hade kul. Men då var vi för trötta (och hunnit bli nyktra) för att orka stanna kvar utan började promenera hemåt i sommarnatten.

Det var stort fokus på vrålande män och dansande avklädda tjejer. Feministen i mig surnade till lite och jag är glad att det fenomenet har minskat lite sedan 90-talet. För det var ju precis så det var. Dock var tjejerna skitcoola.

Det var väldigt mycket folk. Största skaran var födda på 70- och 80-talet. Men det fanns även ett stort gäng 90-talister där. 

We love the 90´s var en riktig nostalgikick och ett väldigt roligt minne från sommaren 2017. Men det blev rätt dyrt trots att jag drack väldigt lite alkohol. Men middag, fika, dricka, regncape och örongproppar då jag glömt mina hemma gjorde ändå att det drog iväg en del. Men det var det värt..

Småland

Dagen efter packade vi in oss i bilen (herregud vad mycket packning!) och åkte ner mot Småland. På grund av olyckor och köer och annat krångel tog resan åtta väldigt långa timmar och jag var helt slut när jag kom fram.

Dagen efter besökte jag och min lilla M min syster och åkte ut med deras båt. Det var helt underbart! Jag älskar att åka båt. Dock är jag alldeles för lat för att ha en egen.

Idag fortsätter solen att lysa och jag har tänkt ta årets första dopp.

Det var väldigt spännande att åka båt med sina kusiner. 

 

Jag hoppas att du njuter av din sommar!