Weleda Calendula Weather Protection Cream

Tunn hud, kallt väder, torr inomhusluft och ett evigt springande ut och in på promenader i barnvagn eller utflykt med förskolan. Jag är nog inte den enda som har barn med torr hud.

Min stora flicka har atopiskt eksem och vi testar oss fram med allehanda krämer. Det är faktiskt riktigt många som gör det bättre. Det viktigaste har visat sig är att smörja, givetvis med något hennes känsliga hud tål, men det mesta hjälper. Som tur är, är hon van vid en nojig mamma som har smort in henne med solskydd sedan tidigt så hon har inga problem alls med kladdiga krämer.

Nu när vintern närmar sig och min bebis sitter med oskyddad hud i barnvagnen kommer även hennes känsliga kinder smörjas in.

Just nu kör jag Weleda Weather Protection Cream på dem både två. Krämen är baserad på bivax, lanolin, mandelolja, kamomill och extrakt av ringblomma. Jag är inget stort fan av lanolin, då jag är vegetarian. Lanolin kommer från fettet du hittar i fårull. Men utöver det funkar krämen finfint, har en fin doft och tåls bra av båda barnen.

Konsistensen är som en salva vilket också gör att den inte avdunstar lika snabbt som lättare krämer utan både är mjukgörande och fuktighetsbevarande under en längre tid.

Jag gillar också att Weleda Weather Protection är en liten tub vilket gör det möjligt att ha en i lådan på föris, en i skötväskan och en hemma i badrummet.

Priset ligger på ca. 89 kr/30 ml.

Nu väntar vi bara på snön..

Här hittar du fler tips till dig som har torr hud på kroppen.

Ser du till att byta ut din hudvård på vintern till rikligare produkter och om du har barn, smörjer du in dem också?