#

För spänst och fasthet

För någon vecka sedan var jag på pressmöte och kikade på nyheter från Decléor och Carita. De båda märkena kommer med relativt liknande produkter. Och jag är nyfiken på båda.

Prolagéne Lift är en ny serie från Decléor. Den ska förbättra hudens fasthet med hjälp av hudvårdsprodukter och ansiktsmassage. Vi fick testa att göra ansiktsmassagen på oss själva under mötet. Av någon anledning var det bara jag som pliktskyldigt satt och masserade. Men så älskar jag också ansiktsmassage! Både att ge andra, få och göra på mig själv. Huden mår väldigt bra av att masseras. Ansiktsmuskelaturen slappnar av, huden stimuleras, mikrocirkulationen kommer igång, slaggprodukter försvinner snabbare och näringsämnen kommer lättare fram. Och det bästa av allt, det är skönt! Och kroppens må-bra-hormoner frisätts.

Vill du testa själv? Ta fram din favoritkräm eller ansiktsolja och sätt igång!

Kuriosa: för några år sedan satt jag i en tv-soffa och pratade skönhet. Då visade jag bland annat en ansiktsmassage man kan göra hemma. Tyvärr spelade jag aldrig in programmet.

Men det var ju inte bara en film med ansiktsmassage som lanseras. Utan även nya produkter. De bygger bland annat på L-prolin, plantessence av Iris och hyaluronsyra. Alla tre är fina ingredienser. I serien Prolagéne Lift finns det bland annat dagkräm, ögonkräm, koncentrat, peeling i gelformula och en mask. Jag är allra mest nyfiken på masken. Den kan läggas lokalt på fina linjer och sedan masseras in efter att den ha fått verka. Smidigt! Priserna ligger mellan 395 kr och 895 kr.

bild-94

Caritas nya serie heter Progressif Genesis of youth. Även den ska öka spänsten och elasticiteten i huden. Bland annat genom att “öka kommunikationen” i huden. Det låter konstigt, men jag är en sådan hudvårdsnörd att jag älskar sånt här! Men jag vill också veta mer om hur just Caritas produkter verkar. Vad händer på ren cellnivå? “Kommunikationen” mellan olika celler minskar med åldern. Det är en av anledningarna till att all produktion går lite långsammare. Men hur verkar just dessa ingredienser? Sojaprotein, växtextrakt från dillfrön, sötmandelprotein och extrakt från Albizia är några av de aktiva ingredienserna. Sojaprotein är en av de ingredienser som ska sätta fart på kollagen och elastin-produktionen (produktionen av hudens protein/bindväv) Men hur fibroblasterna stimuleras vet jag inte. Nog med hudterapeutnörderi!

Produkterna som lanseras är dagkräm, nattkräm, ögonkräm och hals/dekolletagekräm. Serien är anpassad för runt 40+, beroende på hur huden ser ut. Jag har börjat testa dagkrämen så smått och gillar den än så länge. Den är relativt lätt i konsistensen och ger en fin lyster. Vad den gör men spänsten är lite för tidigt att säga än så länge. Priserna ligger mellan 895 kr och 1595 kr. Stort plus för lyxiga förpackningar!

bild-93

Sharing is caring:

Inga kommentarer

 1. elinfagerberg

  Precis! Haha, jo det är jag! Men jag vill ändå testa produkterna. Trots att de inte kan ge samma resultat på mig som på någon de är anpassade för.

  Svara
 2. Frossörtsrot och havtorn |

  […] Ris och havtorn är två av dem. Tillsammans ska de sju växtextrakten ge återbildningen av proteiner i huden en skjuts. Ni har ju hört mig tjata om det förr. Ju äldre man blir, desto långsammare är […]

  Svara
 3. Vad är serum? |

  […] kan även kallas essence, koncentrat eller booster. Allt beroende på vilket märke man väljer. Du kan använda serum som […]

  Svara
 4. Om huden runt ögonen |

  […] rund och arbetar ständigt då vi bland annat blinkar och gör annan mimik. Med åren bryts hudens kollagen och elastin ner och det gör att huden tappar sin spänst och form – rynkor och fina linjer […]

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.