#

Juvederm är ett fillermärke som tillverkas av företaget Allergan. Tydligen är Juvederm världens ledande varumärke inom hyaluronsyra och nu har de släppt en ny produkt – Juvederm Volite.

För några veckor sedan besökte jag supertrevliga Jenny på kliniken Art Face på Valhallavägen i Stockholm för att testa en behandling. För mig som är spruträdd blir det en rätt stor grej att testa en filler. Jag har gjort det två gånger tidigare för flera år sedan, båda gångerna med Restylane Vital, en liknande produkt som du injicerar ytligt för bygga upp fukten i huden och motverka torr hud. Den funkade riktigt bra och var väl värd sprutskräcken.

Min behandlare Jenny. 

Juvederm Volite och Restylane Vital

Juvederm Volite påminner om Restylane Vital på så sätt att de båda är lättflytande, läggs ytligt och består av hyaluronsyra. Jag tycker att båda har funkat super, men på olika sätt.

Juvederm Volite har en teknologi som ska ge en märkbart förbättrad elasticitet och ge spänst. Det krävs bara en behandling och resultatet ska vara upp till 9 månader. Behandlingen går att använda på ansikte, hals, dekolletage och händer. Formulan är slät och har en rak sockermolekyl med bindningsämnet bdde. Jag är nästan hundra på att Restylane Vital är lätt grynig. Båda har olika förutsättningar och egenskaper.

Behandling med Juvederm Volite

Jenny började med att ta en före-bild och skräddarsydde sedan min behandling. Hon injicerade Voliten på kindbenen för att höja dem lite och ge lyster, vid nasolabialvecken (vecken som ser ut som ( och sträcker sig från näsa till mun) samt lite på argrynkan mellan ögonbrynen och lite i vecket på hakan. Ju äldre en blir desto djupare blir nämligen det vecket. Vid tillfället för behandlingen så hade jag dock ett rivmärke där från min vilda men underbara unge.

Jag log nervöst under behandlingen och var beredd på att det skulle göra ont. Men jag tycker inte att det gjorde det. Det kändes ungefär som ett myggbett, det blir ju ett litet stickhål i huden. Men själva injiceringen kändes inte. Formulan ska också innehålla lidokain för att nålsticken inte ska kännas så mycket. Det verkar som om bedövningen funkade. Jenny var supersnabb och plötsligt var jag färdig. Efter behandlingen tog vi direkt en efter-bild.

Direkt efter behandlingen: Jag blev lite röd av behandlingen och fick några små blåmärken. De försvann efter någon vecka. Det roliga är att både Jenny och hon som behandlat mig med Restylane tidigare har nämnt att en kan få blåmärken men att det inte är så vanligt. Men jag fick det vid båda behandlingarna. Jag får blåmärken rätt lätt. 

Mina förutsättningar

Jag har en blandhud med torr/fuktfattig hud på kinder och hals, normal till fet i t-zonen beroende på säsong och en rätt känslig hud. Jag har en ganska bra struktur men jag har märkt stor skillnad på spänsten de senaste åren. Det märks att jag har blivit mamma och fyllt 35 om en säger så.

Resultatet av Juvederm Volite

Hur blev då resultatet? Eftersom Juvederm Volite sprutades in lokalt känner jag mig ännu lite torr på själva kinderna. Men det var heller inte huvudfokuset den här gången. Kindbenen blev direkt lite högre och mer markerade och fick ett otroligt glow! Jag tycker också att min hudton blev jämnare. Nasolabialveckan blev mindre markerade och argrynkan lite mildare. En negativ sak bara – jag vill ha mer! Det låter så hemskt att säga så men jag måste erkänna att det var roligt att se förbättringen och jag gick igång lite på det. Nej, jag tror inte att jag skulle kunna bli beroende. Men jag kommer definitivt göra en behandling igen om några månader.

Jenny var helt fantastisk! Stort plus i kanten för att hon respekterade min “töntiga” spruträdsla och var så snabb. Jag uppfattar också att hon har en väldigt bra förmåga att se det estetiska. Alla behandlare har definitivt inte det.

En månad efter behandlingen kom jag tillbaka för att ta en efter-bild. Bäst resultat ser en nämligen efter några veckor.

Före och fyra veckor efter behandlingen. Kolla in mina kindben! Jag ser själv stora skillnader på nasolabialveckan och kindbenen. Jag vill alltid ha så här höga kindben.. Och tittar du på bilden högst upp i inlägget ser du den stora skillnaden på nasolabialvecken. 

Förutom ögon och bryn är jag osminkad på både före- och efter-bilderna.

OBS!

Är du sugen på att testa en injektionsbehandling som filler eller botox? Gå ALLTID till en certifierad injicerare med utbildning som kan hantera om något går fel. Vi hudterapeuter bör inte injicera utan vänd dig till en injicerare med sjuksköterske-, tandläkar-, eller läkarkompetens. Ingen självlärd alltså.. Se till att behandlaren öppnar förpackningen med produkten framför dina ögon för att vara på den säkra sidan.

 

Sharing is caring:

9 Kommentarer

   • Maria

    Hej tack snälla för svar!
    Var nämligen hos en inj.ssk igår och hade bokat tid för Juvederm Volite bl.a. efter att ha läst din artikel 🙂

    Hon trodde inte alls på att du bara gjort Volite i ditt ansikte utan även fyllt på med annat och att ni använt mer än 1 ml.
    Blev så osäker när hon sa så och jag var så inställd på att göra precis som du gjort efter dina fina resultat.
    Med mig pratade hon bara om att lägga vid kinderna där man är torr..
    Blev inte alls så proffessionellt bemött som jag väntar mig tyvärr 🙁

   • Elin Fagerberg

    Hej,
    Vad tråkigt! Jag kan lova att jag inte har gjort något annat förutom Restylane Vital, men det är många år sedan nu. 🙂 Däremot fyllde jag på med 1 ml till med Volite hos Jenny i förra veckan.
    Jag kan tänka mig att mängden även beror på vem som lägger injektionen. Jenny är dock en av de absolut bästa i landet och har en otrolig fingertoppskänsla så jag tror att hon arbetar lite annorlunda. Hon lägger hellre liten mängd på exakt rätt område.

    Vad tråkigt att du blev dåligt bemött. Du kanske ska testa att gå till någon annan? Jag håller mina tummar för att du ska hitta någon du känner dig trygg hos. Om du inte känner något förtroende för din behandlare tycker jag hellre att du ska hoppa. Se även till att hen har en gedigen utbildning och helst är godkänd av Estetiska Injektionsrådet.

    All lycka till!!

 1. F

  Hej Elin,

  Jag ska till Jenny på söndag och funderar på att göra denna behandling. Hur mycket kostar 1 ml?

  Vänligen,
  F

  Svara
  • Elin Fagerberg

   Hej, spännande! Jag kommer tyvärr inte ihåg det. Men jag vet att Jenny gör helt individuella behandlingar och sätter priset efter det. Men hon är väldigt seriös så du är i goda händer. Lycka till!

   Svara
   • F

    Tack så mycket för ditt svar! Testade juvederm volite i söndags – Jenny fokuserade på mina kindben och jag upplevde direkt att de blev högre, fantastisk känsla! Kommer de vara “lika höga” eller är det svullnad efter behandlingen? Juvederm volite är ju ingen volymbehandling direkt. Vill alltid ha såhär höga kindben haha 🙂

   • Elin Fagerberg

    Förlåt för sent svar! Jag tycker att mina blev högre, men la sig litegrann efter några dagar. Hur tycker du nu ett tag efter?

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.