#

Du anar inte vad jag har smattrat på mitt tangentbord den här veckan. Jag har haft blicken fastfrusen på skärmen medan fingrarna nästan har börjat glöda. Jag har mängder med deadlines samtidigt. Det är superkul! Men mycket jobb. Jag försöker återhämta mig med hundpromenader och i det här ljuvliga vädret som är nu blir det inga större problem.

Jag skriver bland annat för en skönhetsbilaga, vilket jag ju älskar allra mest. Att arbeta som skönhetsskribent är ett av det bästa jag vet! Men jag är glad att jag får variera mig och även skriva om annat trots att skönhet är det som ligger mig varmast om hjärtat. Det finns ju så mycket kul inom skönhet! Nya produkter, behandlingar, tekniker och forskning. Mitt intresse tycks aldrig sina. Jag älskar det!

Jag har aldrig ångrat att jag startade eget för sju år sedan. Även fast det många gånger har varit tufft och läskigt har de positiva sidorna som flexibla arbetstider, olika uppdrag, frihet och att vara min egen chef övervägt. Det brukar vara när jag blir tvungen att jobba lite under min semester, att jag aldrig helt kan koppla ifrån eller de månader som lönekuverten är mindre som jag tycker att det har känts segt. Att driva eget är annars en fröjd för mig. Jag behöver växla lugn och ro med inspirerande intryck och att då sitta på ett kontor 8-17 skulle förmodligen inte funka. För min del har jag behövt blanda mina uppdrag som skönhetsskribent med uppdrag som makeupartist, föreläsare och utbildare.

Jobbar du med det du vill? Hur kan du annars ändra på din situation för att nå dit du vill?

 

 

 

Sharing is caring:

4 Kommentarer

 1. SC-fanet

  Hej Elin!
  Underbart att höra att du har hittat en väg i arbetslivet som känns rätt! Hört att ca 80% vill byta jobb, så ni som har hittat rätt ska vara lyckliga!:-)
  På tal om något helt annat, har du några tips kring orange läppstift?. Jag är en typisk gammelrosa-ceris Princess rosa, men med blåare underton. Dock tycker jag att orange kan vara så snyggt på andra, så jag har börjat spana runt lite! Jag är ljus med rosa underton i ansiktet och gul-oliv underton på kroppen! Har du nga tips?!
  Det här kommer låta väldigt creepy, men det är något med ditt glada ansikte som gör att man kan inte låta bli att le själv! Tack för att du sprider glädje!
  Ha så kul framför tangentbordet!

  Svara
  • Elin Fagerberg

   Men vad glad jag blir! Tack snälla. 🙂 Make up Store har flera orange läppstift som är ljuvliga! Jag ska försöka leta upp namnen. 🙂

   Svara
 2. Therese

  Vad härligt att du har hittat en balans som funkar. Jag jobbar inom språkbranschen och varit egen företagare i många år, eftersom fasta tjänster är sällsynta i vår bransch. I vintras fick jag så äntligen en fast tjänst … och vantrivdes som sjutton. Jag hade inte insett hur centralt det var för mig att styra över min egen tid och kunna välja vilka uppdrag jag tar. Så nu är jag tillbaka i frilansandet igen. Visst är det lite läskigt, men på samma gång väldigt tryggt att veta att allt jag gör, det gör jag på mina villkor. Visst blir lönekuvertet något mindre, men än så länge har det gått över förväntan!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.