Solkrämer och sprayer från min semester

Jag hade med mig en drös solkrämer, mousser och sprayer ner till Lanzarote under min semester. Några av dem är gamla favoriter och andra är nyare produkter som kom under förra året. Flera med smarta teknologier för att göra användandet av dem så smidigt som möjligt. Jag älskar att solkrämer har blivit betydligt mer användarvänliga de senaste åren! Vi vill ju gärna slippa kladd och klet i värmen.

Daily UV Face Mousse från Evy Technology – en solkräm i mousseform för ansiktet. Den innehåller hudvårdande ingredienser som hyaluronsyra, E-vitamin och C-vitamin, har ett väldigt bra skydd och är kladdfri. Den går alldeles utmärkt att använda under makeup och jag vågar nog påstå att den har lite av en primereffekt även fast det inte är tanken med produkten. Spot on Evy! Om du är en torris kan du behöva din vanliga ansiktskräm under. Annars räcker det bra med ditt vanliga serum under. Finns bland annat här och kostar 199 kr för 75 ml.

Soleil Aqua Seal från Kérastase – skyddar håret mot sol och vatten. Innehåller bland annat vitamin B5 och UV-filter. Jag ser alltid till att skydda håret när jag är på semester annars ser det ut som en risbuske när jag kommer hem. Under den här semestern var det ju dock inte så superfint väder så jag använde inte den här produkten varje bra. Den ger inget vavavoom, men jag tycker absolut att den är bra som extra skydd och vård. Så har den också redan utgått men jag har sett att den finns kvar hos några frisörer.

Transparent Sun Spray från Eucerin – ett skönt spray för kroppen med SPF 30. Jag gillar den här! Den är kladdfri och lätt att applicera. Dock hittar jag den inte någonstans och undrar om den redan har utgått?

Sun Lips från ACO – ett återfuktande cerat med skydd mot UVA och UVB. Doften är härlig vanilj och formulan är krämig men inte kladdig. Byt ut ditt vanliga cerat på dagarna mot ett med solskydd i. Det är viktigt att skydda läpparna när du vistas i solen. Läpparna består av en blandning av hud och slemhinna och är väldigt känsliga. Ett tips är också att vara noggrann med solskydd längs med överläppen då det är ett vanligt område att få pigmentfläckar på. ACO Sun Lips hittar du bland annat här och det kostar 34 kr på kampanj.

Anthelios XL Lotion SPF 50 från La Roche-Posay – en väl tilltagen flaska med återfuktande solkräm som känns riktigt skön och har ett välbeprövat skydd. Den här är ingenting för dig som inte smörjer in dig med kroppslotion i vanliga fall, den här är mer för dig med normal-torr hud som vill ha något mer smörjande. För mig passar den perfekt! Jag brukar köra den här på morgonen innan jag går ut och sedan bättre på med en lättare produkt när jag är på stranden. Du hittar den bland annat här för 235 kr/250 ml.

City Skin Age Defense Broad Spectrum från Murad – är ett multiskydd som skyddar riktigt bra mot både UVA och UVB men också mot föroreningar och blått ljus. Något att använda varje dag för oss som jobbar framför dator med andra ord! Jag gillar den här skarpt. Konsistens är lätt och len med ljusreflekterande partiklar från järnoxid som ger lyster samtidigt som det ska skydda mot blått ljus. Funkar finfint under makeup! Den finns bland annat här för 610 kr.

Idéal Soleil Anti-Sand Milk från Vichy – en sollotion i skön konsistens som tack vare sin formula ska göra att sand inte fastnar. Smart! Funkar det? Ja, jo jag tror det? Jag har mindre sand på mig trots bus i sanden med dottern. Fötterna och smalbenen som jag badat mer har dock väldigt mycket på sig så jag tror att den funkar. Ni som lekt i sand med treåringar förstår säkert lättnaden… Jag tycker också att den har ett skönt “glid” i konsistensen som gör att den är lätt att smörja ut och inte känns kladdig, du kan alltså klä på dig rätt snabbt efteråt. Och kanon med pump! Ett litet minus för att den väldigt lätta formulan lätt kan kännas rinnig. Ta inte för mycket i händerna på en gång. Du hittar den bland annat här för 231kr/200ml.

Sunscreen Mousse Kids från Evy Technology – en mousse med SPF30 för barn. Evy har ett skydd som jag känner mig trygg med. Där har vi mitt viktigaste argument. Min man tycker inte om moussen alls då han tycker att det blir alldeles för mycket (han kanske skulle testa att trycka lite lättare på pumpen och inte ta lite mycket? 😉 ). Men jag och min dotter tycker båda väldigt mycket om den. Hon älskar den fluffiga konsistensen och vill väldigt gärna hjälpa till. Nu har hon aldrig varit svår att smörja in, sådan mot sådan dotter, men den här är hon verkligen ett fan av och vill gärna smörja in allt! Jag gillar att den inte är kladdig när du väl har smörjt in den. Med det sagt känns det ändå bra att tvätta sig om händerna efteråt. Givetvis funkar den lika bra för vuxna, den blir inte vit. Du som lätt får utslag och acne av solskydd borde ge den här en chans. Du hittar den bland annat här för 219kr/150 ml.

Vill du lära dig mer om solskydd. Jag har skrivit om både det och UVA och UVB tidigare.

Vilka solkrämer använder du och vilket konsistens föredrar du?