Aivira – hudvård med Nikki Amini

Nikki Amini och hennes man Niklas Twetman har startat ett hudvårdsmärke – Aivira. I morse var jag på en presentation om företaget, de nya produkterna och ett gäng spännande ingredienser.

Nikki Amini och hennes hud

Problem med torra fläckar och fuktfattig hud efter den kalla mörka vintern var det som fick Nikki Amini att ta tag i problemet själv. Hon hade tidigare varit noggrann med sin hudvårdsrutin, använt bra produkter och haft regelbunden kontakt med hudläkare men problemen kvarstod. Det var då idéen till Aivira Skincare föddes. “Jag hade verkligen försökt och min frustration kom till en tipping point”, förklarar Amini.

Nikki Amini och Niklas Twetman står bredvid varandra och ler. I bakgrunden syns en hylla och ljusa gardiner.
Nikki Amini och Niklas Twetman.
Nikki Amini och Niklas Twetman står och ser glada ut. Niklas tittar på Nikki. Vita gardiner syns i bakgrunden.

Aivira, ectoin och glycoin

Nikki Amini drog med sig sin man Niklas Twetman i projektet och tillsammans började de läsa på, anlita experter som kemiingenjören Lena och hittade ett gäng spännande ingredienser. Ectoin, glycoin och stamceller från granatäpple är några av de som känns väldigt spännande.

Ectoin stärker hudbarriären och är kraftigt återfuktande, binder fukten i huden, är antiinflammatoriskt och har en reparerande effekt. Det ska också skydda huden mot externa stressfaktorer. Ectoin finns hos mikroorganismer i väldigt torra områden som öken och saltsjöar och hjälper dem att överleva extrem torka och värme. Alla Aiviras produkter innehåller ectoin. Du ska tydligen kunna använda produkterna i två veckor, sluta med dem men återfuktningen ska ändå pågå i en vecka efteråt. Det bryts med andra ord inte ner lika snabbt som till exempel hyaluronsyra.

Stamcellerna från granatäpple tas från frukten när den går från grön till röd. Då är stamcellerna som mest kraftfulla. De ska bland annat ha en antioxidativ och en uppljusande effekt. Vad jag förstår så tas stamcellerna bara en gång, förädlas och stabiliseras och sedan går det att få till dem i labb nästa gång. Det blir alltså en bättre version än vad som finns i frukten.

Glycoine är också väldigt återfuktande och ska även hjälpa till att skydda cellerna.

Ectoin - ett pulver i en burk. Pulvret är vitt. Burken står på ett bord och i bakgrunden står de andra produkterna från Aivira.
I den här lilla burkan finns ingrediensen ectoin.

Niklas Twetman berättar att han har en bakgrund inom affärsutveckling men träffade Nikki Amini genom musiken. Han berättar att hudvård är en stor del av hans liv idag. “Vi vill inte bara vara en hype som dör ut utan hellre växa långsamt.”, berättar Twetman. Han fortsätter att avslöja att de planerar att lansera ungefär sju produkter per år fram tills Aivira Skincare känns helt komplett.

Han förklarar också att de har gjort flera olika tester där hudterapeuter och hudläkare har varit involverade samt olika testgrupper som har fått prova produkterna. De har tydligen inte fått någon som har återkommit med irriterad hud eller någon annan reaktion trots känslig hudtyp.

Produkterna från Aivira

De första fyra produkterna som lanseras har alla återfuktande egenskaper. Det finns en dagkräm, nattkräm, ögonkräm och ett serum. Alla har en väldigt lätt fräsch och blommig doft förutom ögonkrämen som är helt oparfymerad. Hela serien ska passa alla hudtyper och hudtillstånd.

Dagkrämen har en mjuk formula och innehåller förutom ectoin bland annat matmarine som ska balansera hudens sebumproduktion och hålla huden matt. Rek. pris 595kr/50 ml

Nattkrämen är betydligt rikligare i konsistensen. Lite åt det smöriga hållet. Jag tycker att den känns otroligt skön. Men eftersom den är så pass riklig misstänker jag att en framtida lansering kommer vara en lättare kräm. Förutom ectoin och stamceller från granatäpple är hyanify en av de aktiva ingredienserna. Den ska tydligen stimulera produktionen av hyaluronsyra. Rek. pris: 695 kr/50 ml

Ögonkrämen – Aivira Intensive Hydration Eye Cream är precis som dag- och nattkrämen i en pumpförpackning. Det gör mig glad. Jag är inte förtjust i små ohygieniska burkar. Den innehåller både ectoin, glykoin och ett quinoaextrakt som tydligen ska motverka fina linjer. Ögonkrämen går att använda runt hela ögonlocket och de rekommenderar att använda den även på ögonlocket för att återfukta, skydda och undvika torr hud också där. 695 kr/15 ml.

Den sista produkten är serumet. Aivira Intensive Hydration & Glow Serum kommer i en glasflaska. Konsistensen är rätt silkig – ljuvligt skön! Det innehåller precis som de andra produkterna ectoin och stamceller från granatäpple men också diffuporine som både ska stimulera cellförnyelsen och ge fukt. 695 kr/30 ml.

Alla produkterna från Aivira står på rad. Det är tre flaskor i plast och en i glas med pipett. Alla är vita med svart text. Bakgrunden är blurrad.
Närbild på en vit flaska med svart text - Aivira Intensiva hydration & glow serum.

Stort plus för att de använder olika etniciteter i sitt marknadsföringsmaterial! Det känns betydligt mer inkluderande än de flesta andra varumärken.

Produkterna utvecklas och produceras i Sverige och finns på Aiviraskincare.com samt The Venues alla salonger. Det är ju ett helt nytt varumärke så jag har inte hunnit testa produkterna än. Men jag tycker att det känns väldigt lovande och intressant.

Vad tycker du? Är det här något du blir nyfiken på att testa?

Lästips

I am by Swedish haircare

Jag testar Profhilo