Jag testar Profhilo injektioner – hejdå glåmighet

Egentligen var det lite av en slump att jag testade Profhilo. Jag var hos New Clinic för att dutta i lite botox i argrynkan och i armhålorna tidigare i höstas. Jag och injektionssköterskan Anna började prata om den kommande vintersäsongen och den torra, grå och glåmiga huden som kommer med den. Vi kan väl säga att det inte direkt är min favoritårstid. Poff sa det sen hade jag bestämt mig för att testa Profhilo.

Vad är Profhilo?

Ett italienskt koncept som fungerar typ som Restylane Skinbooster. Alltså en fuktbehandling som du injicierar med spruta i huden. New Clinic arbetar både med Restylane, Juvederm och Profhilo. Skillnaden vad jag förstår är att Profhilo innehåller enbart hyaluronsyra. Alltså verkligen 100 % och inte till exempel något bedövningsmedel eller något som fyller ut extra. Resultatet ska bland annat ge bättre elasticitet, uppstramning, förbättrad hudstruktur och det bästa av allt – FUKT. Den här tiden på året behöver min hud ordentligt av fukt (och fett såklart!).

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne, en sockermolekyl som binder fukt och som finns i hud, leder, lungor och ögon. Konsistensen är som en ganska tjock gelé. Dess funktion är att binda fukt och verka stötdämpande. Det gör att huden blir fyllig och ser ungdomlig ut. Hyaluronsyra minskar med tiden och det är en av orsakerna till att huden tappar spänst och rynkor syns mer, huden blir mer torr och skör. Precis som att den kroppsegna hyaluronsyran bryts ner gör även den du får injicerad det. Det betyder att du behöver bättra på din behandling efter ett tag, oavsett vilket märke du har valt.

Tips! UV-ljus bryter ner hyaluronsyran i huden så glöm inte ditt solskydd!

Hur känns behandlingen med Profhilo?

Anna är snäll och låter mig få lite emblasalva innan. Hon duttar ut den på de punkter över mina kinder där hon ska injiciera. När väntan är över är jag duktigt nervös. Hon har förklarat att det gör lite ondare än med andra injektionsbehandlingar jag har testat.

Aj! bedövningssalvan hjälper bara ovanpå huden vid sticket. När hyaluronsyran spänner ut huden efter nålsticket gör det ont. Det ska jag inte sticka under stol med. Men det går över snabbt. Efteråt ömmar det lite men inte så farligt. Anna gör 4-5 nålstick på varje kind. Ondast gör det mitt på kinden närmare näsan och nere vid hakan. Jag känner mig som en mespropp.

Kuriosa: första gången jag var på New Clinic och gjorde Botox gav Anna mig en godisbit för att jag skulle bli mindre nervös. Så som sjuksköterskor brukar göra med barn innan sprutor. Haha! Det hjälpte…

Elin med bedövningssalva innan profhilo
Jag försöker spela lugn och cool…

Resultatet då?

Det tar några veckor innan jag märker något och jag hinner bli rätt skeptisk. Men så plötsligt upptäcker jag att jag har glömt lägga på highlighter flera dagar i rad. Jag har utan att tänka på det lagt märke till att jag har fått en väldigt fin lyster i huden. Highlightern kändes lite överflödig. Jag behöver heller inte skynda mig att smörja in mina torra kinder på morgonen utan det känns att huden har en helt annan fuktbalans. Wow! Jag är så nöjd. Mina kinder känns mer som de brukar göra under sommaren än under vintern. Jag ser en lätt uppstramning, inte så som om jag gjort en filler i kindbenen men en mer naturlig.

Jag har också haft flera dagar då jag har hoppat foundation och bara duttar på concealer på näsan och under ögonen. Så jag misstänker att även hudtonen har blivit jämnare utan att jag direkt har tänkt på det.

Elin i spegeln efter behandlingen
Jag är lättad efter behandlingen

Priset

Du behöver göra två behandlingar för att få ett mer långvarigt resultat. Jag märkte skillnad redan efter första. New Clinic tar 2500 kr per behandling med Profhilo. Vilket är billigare än för de andra injektionsbehandlingarna.

För vem passar behandlingen?

Eftersom den enbart innehåller hyaluronsyra så ger den ingen extra volym förutom den som försvunnit av brist på egen hyaluronsyra. Det gör att den passar perfekt att lägga där du inte vill ha någon extra volym. Annars passar behandlingen alla åldrar och hudtyper och såklart både män och kvinnor. Alla hudtyper behöver fukt, även den med en fet hud. Profhilo är billigare än liknande behandlingar från andra märken så det kan vara en chans för dig med mindre budget att testa. Är du däremot extremt smärtkänslig så tycker jag att du ska hoppa.

Lästips!

Här kan du läsa mer om Botox.

Här kan du läsa mina tips mot torrt hår.