Bronze, guld och rosa – vårens makeup från Babor

Bronze, guldskimmer och rosa som pricken över i. Babors vårkollektion av makeup ger mig direkt ha-begär.

Kollektionen består av två ögonskuggor – en i form av krita och en i burk, bronzepuder, rouge, läppglans och läppstift i kritformat.

Alla samlade produkter från Babors vårkollektion. Bakgrunden är svart och rosa. På bilden syns flera sminkprodukter för läppar, ögon och hud.

Eye Shadow Pencil – partypiff på ett kick

Det här är en ögonskugga i formen av en krita vars formula är vattenfast. Nyansen är guldskimrande och i ena änden finns det en mjuk sudd som du kan jämna till skuggan med. Det här är en superenkel produkt för de dagar då du vill hänga på stranden men ändå känna att du har något lite extra. Tänk guldskimrande skugga och blomma i håret. Jag gillar också att den blir jättefin som highlighter. En perfekt produkt för handväskan. Den är också riktigt bra att använda som primer under andra ögonskuggor.

Rek. pris: 230 kr/2g

Guldskimrande ögonpenna hålls upp av en hand.

Velvet Waves Eye Shadow – bronze och guld i lyxförpackning

Det var längesedan jag använde en singelskugga. Oftast kör jag ögonskuggspaletter. Men den här fick mig sugen på singlarna igen. Jäklar vilken bra ögonskugga! Färgen går åt bronze och guld och den är lätt att bygga upp. Jag applicerar den med fingret och jämnar till lite. Det går väldigt snabbt varje gång jag har använt den har jag fått komplimanger om min fina ögonskugga. Och då snackar vi minimalt med jobb bakom. Stort plus för att den också sitter otroligt bra. Det här kan vara en av de bästa skuggorna jag har testat. Men den är dyr.

Rek. pris: 360 kr/2 g.

Ögonskugga i bronze med vågor hålls av en hand. Bakgrunden är vit.
Elin blundar och visar ögonskuggan i bronze.
Elin Fagerberg ler med stängd mun och hennes ögonskugga i bronze syns. Ögonen är öppna.
Jag lyckades frambringa min allra mesigaste min. Men ögonskuggan är snygg och den tog utan överdrift, runt 20 sekunder att göra. Det hinner alla.

Sun Bronzer – bronze till kinderna

Ett solpuder i fyra olika nyanser i en och samma dosa. Det ger fint glow vilket jag älskar. Men jag tycker att den är på tok för ljus. Jag hade gärna sett en till ask med mörkare nyanser för mer pigmenterad hud. Ska jag använda en bronzer för att få mer solkysst look vill jag ha lite mer untz i färgen. Nyansen heter Sun Bronze. Men jag saknar bronsigheten.

Rek. pris: 430 kr/9 g.

Bronze och highlighter I en ask från Babor. Asken hålls av en hand och bakgrunden är vit. Det är vågor i färgerna.

Blush Stick – persikorosor

Ett rouge i stiftform som är oh så fint! En persikofärgad ton med guldkimmer i som passar väldigt många. Konsistensen är sammetsliknande. Jag tycker att det sitter bra och är väldigt användarvänligt. Det kommer ganska mycket pigment vid första “dutten” men det är lätt att tona ut den med fingrarna.

Rek. pris: 375 kr/6.5 g.

Lip Gloss – glans med mango

Ett laxrosa ganska transparent läppglans med lite guldkimmer i. Det innehåller mangosmör och läpparna känns helt klart bättre återfuktande än med många andra glans. Jag gillar det här! Det är egentligen inget speciellt med det. Men det är ett bra, mjukt och klibbfritt glans om du är ute efter just läppglans.

Rek. pris: 225 kr/2 g.

Lip Colour Stick – somriga läppkritor

Hur häftigt kan läppkritor vara 2021? Faktum är att jag tillhör den där gruppen som älskar kritor. De är lätta att använda och smidiga att ta med sig. Babor har fyra i sin vårkollektion. Tre är glansiga och ett är matt. Jag är mest förtjust i de glansiga. Precis som läppglanset innehåller alla mangosmör och även här märks det. De är återfuktande. Namnen är galet somriga och läskande. Eller vad sägs om Peach Lemonade, We Love Coral, Juicy Red och Pink Velvet? Om du vill se alla nyanserna på mig hittar du det på mitt Instagram – @elinfagerberg

Rek. pris: 265 kr/4 ml.

Bild på fyra läppstift i hylsa av olika färger. Babor syns som logga.
Bilden visar fyra läppstift målade på en arm.
Här är det matta stiftet – Pink Velvet.

Är du sugen på ny makeup till våren? Vad behöver du uppdatera din sminkväska med?

Lästips:

Jag testar microblading

Pat McGrath Labs