Elin testar 3D bryn - microblading

3D bryn – så känns det, jag testar microblading

Äntligen har jag testat 3D bryn! Så vad är då det? Jo en form av semipermanent tatuering där ögonbrynen med hjälp av microblading gör att du kan vakna upp på morgonen med perfekta bryn. Lyxen!

Jag har funderat i flera år på att testa microblading. Mina bryn blev sönderplockade redan när jag studerade till hudterapeut för många år sedan och jag har alltid gillat fylliga fina bryn. Men den typen av kosmetisk tatuering som gjordes då var inga 3D bryn. Det var snarare två stämplar i ansiktet som såg väldigt onaturliga ut. Men de senaste åren har 3D bryn blivit alltmer vanligt i Sverige.

Psst! Det finns ett erbjudande till dig längst ner.

Vad är 3D bryn?

3D bryn får du av behandlingen microblading där målet är att du efter din behandling ska se ut som om du inte har gjort något alls. Istället för de tidigare tatueringarna där hela brynet fylldes i med färg så skapar istället behandlaren små streck som ser ut som dina egna strån – en 3D effekt. Resultatet blir betydligt mer naturligt.

Microblading är en semi permanent tatuering som sitter mellan 6-18 månader. Men det kan sitta flera år beroende på vad du har för hudtyp och hur du behandlar dina bryn. Behandlaren skär små streck i huden med hjälp av ett litet vasst verktyg. Verktyget doppas sedan i färg som hamnar i de små strecken. Du får alltså strån där det saknas strån. Du kan både få en perfekt form och en fylligare känsla. Tatueringen går ner till dermis översta lager i huden. Det betyder att det är lite ytligare än en vanlig tatuering och därför inte sitter livet ut.

Men det är tre saker som har hindrat mig från att testa:

  • Risken för fel och onaturlig form.
  • Risken att färgen ska slå i orange eller lila flera månader senare. Tro mig, jag har sett många…
  • Risken för att det ska göra så ont att jag ska springa ut därifrån med bara ett halvt bryn.

Men jag pratade med Sanaz på Vividbrows och tog modet till mig. Hon använder färger från Phibrows som inte ska kunna slå i orange eller låta färgen sprida sig under huden.

Jag testar microblading

Mitt utgångsläge

Mina bryn har som sagt blivit sönderplockade redan under min utbildning til hudterapeut då vi övade på varandra. Men de har alltid varit ok. Men senaste åren har de blivit ljusare och jag har många små fjun som inte syns. Dessutom gjorde jag en tråkning precis innan min senaste förlossning för att slippa fixa med brynen i början av föräldraledigheten. Det skulle jag inte gjort. Trots välrenommerat brynställe förlorade jag allt för mycket av mina bryn då.

Så gick det till

Jag var jättenervös när jag tog mig till Vividbrows på NK en förmiddag för att testa microblading. Tänk om det gjorde svinont? Tänk om jag skulle bli besviken på resultatet? Men jag har verkligen velat ha 3D bryn länge. Speciellt sedan jag förlorade mycket av synen på ena ögat.

Sanaz visade sig vara jättegullig och gick igenom allt som skulle ske. Det gjorde mig lite lugnare. Hon började med att känna igenom min benstruktur i ansiktet och tryckte på brynbenen och kindbenen. Sedan fick jag lägga mig ner och hon började mäta mina bryn med en speciell kompass. Hon tog bland annat hänsyn till mina ögon, irisen, näsan, amorbågen och mina naturliga bryn. Hon var otroligt noggrann och det gjorde mig betydligt lugnare. När hon var färdig la hon in bilder på mina bryn i en app som också mätte mina bryn, ändrade någon mm, fotade igen osv. Totalt tog det säkert 30 min innan hon var helt nöjd. Jag älskar perfektionister!

Elin ligger ner och tittar in i kameran. Det är ritat runt hennes bryn och hon har en operationsmössa på huvudet.
“Vad har jag gett mig in på?”
En mobil som hålls av två händer med blåa handskar. På mobilen syns en bild med Elins ansikte och flera streck.
Så här såg det ut i appen

Sedan var det dags för själva microbladingen.

Så kändes det

Nä, det var inte skönt. Men det gjorde betydligt mindre ont än jag trott. Det rispar och krafsar i huden och ibland ryckte jag till men det är ingen konstant smärta eller panikont. Jag härdade ut. Tänk dig känslan att någon kliar dig på ryggen men alltför länge på samma ställe. Mer så än att du skär dig på ett papper. Men ibland kändes det så som det gör när tvååringen busar och råkar riva mig med en vass nagel. Aj. Efter att hon gjort en omgång över båda brynen kunde jag få bedövning och slappnade av mer. Jag lyssnade på podd under behandlingen vilket var skönt.

När hon var helt färdig smetade hon på färg över hela brynen och jag fick sitta och vänta och dricka te i en kvart innan allt var helt färdigt.

Närbild på Elins ansikte, verktyget för 3D bryn och två händer med blå plasthandskar.
In action. Här ser du verktyget som skär i mina bryn och en liten skål på Sanaz ena finger. Däri ligger färgen.
Elin har två stora mörka bryn med massor av färg. Hon räcker ut tungan och har en operationsmössa på huvudet.

Resultatet av mina 3D bryn

Jag älskade dem direkt! Formen är perfekt och jag känner mig betydligt finare. Nu kommer färgen och storleken på “stråna” minskas med runt 40% de närmsta veckorna och sen får jag komma tillbaka och fylla i lite till om det behövs när allt har läkt ordentligt.

Det riktiga resultatet syns alltså egentligen om några veckor. Jag får uppdatera dig igen då.

Närbild på Elin med växt bakom. Hon har ljust hår och rosa halsduk. Hon ser nöjd ut
Direkt efter behandlingen. Jag är lite röd under brynen. Men visst blev det en bra form?
Två bilder i en. Båda visar Elins övre ansikte med ögonbrynen i fokus. Den översta bilden är före microblading och den understa med 3D bryn färdiga. Elin har ljust hår, svart eyeliner och rosa läppar.
Före och efter behandlingen

Efterbehandlingen

När jag kom hem efter behandlingen skulle jag badda brynen en gång i timmen i fem timmar. Tydligen sipprar det ut lite lymfvätska efter behandlingen och det är den du baddar bort. Sedan ska brynen smörjas in med en salva som Sanaz skickade med mig hem. Den ska jag även smörja med morgon och kväll i en vecka efter att jag har baddat dem med fuktig bomullsrondell.

Nu flera dagar efter så kliar de lite. Jag har också upplevt hela veckan att jag “känner att jag har bryn”. Det gör inte ont men de har varit lite ömma ibland. Än så länge har jag inte fått några sårskorpor men det kommer nog.

Jag får inte sminka dem på en vecka och inte heller träna eller sola.

Summa av mina 3D bryn

Skulle jag göra om det? JA! Det var så värt det. Att vakna upp med bryn på morgonen och sen bara sminka dem lite grann när jag vill ha extra mycket till kraftigare ögonmakeup är ju drömmen! Markerade bryn gör att jag känner mig betydligt finare och jag har märkt att mina ögon kommer fram mer. Hela ansiktet har fått ett litet lyft.

OBS! 3D bryn är verkligen min grej. MEN jag vill inte att du går till någon som inte är en speciallist. Det finns många som utför microblading som inte borde göra det. Jag har sett många galna exempel de senaste åren. Det gäller att behandlaren har både kunskap, utbildning, erfarenhet och en estetisk blick. Om du just nu inte har ekonomin att gå till någon riktigt bra är det bättre att du inte går alls. Hoppa inte på ett billigt pris hos någon du inte vet är hundra.

Erbjudande till dig!

Eftersom jag har så grymma läsare fick jag en rabattkod till dig hos Vividbrows! Boka din behandling innan den sista oktober 2021 och du får hela 1000 kr rabatt om du uppger koden Elinfagerberg.se i kommentarsfältet vid bokning.

Tiden bokar du hos NK Beauty.

Lästips

Jag testar Profhilo

Jag testar Botox