Pat McGrath Labs till Sverige – min utvärdering

Brittiska Makeupartisten Pat McGrath är närmast en ikon och förmodligen världens mest inflytelserika makeupartist. Nu har hennes eget makeupmärke Pat McGrath Labs kommit till Sverige och jag har testat några godbitar.

Det är McGrath som står bakom de flesta av de mest hypade lookerna på världens största modevisningar. Hon har gjort över 3500 visningar. Det är galet mycket! Louis Vuitton, Prada, Versace, Balenciaga… För att inte tala om mängder av omslag till bland annat Vogue.

Pat McGrath
Pat McGrath

Pat McGrath Labs

Om en makeupprodukt kan vara sensuell så stämmer det rätt bra in på hela Pat McGrath Labs. Produkterna andas suggestiv musik och dekadens. En blandning av trendiga modevisningar och rökiga bohemiska barer i Paris anno 100 år sedan. Det här är snyggt. Fan vad snyggt det är! Men hur bra är det för en konsument? Det skiljer sig mycket mellan en av världens främsta makeupartister och en vanlig konsument som vill ha användarvänligt smink.

Märket är komplett med allt för bas, ögonbryn, ögon och läppar. Jag har testat tre av produkterna – ögonskuggspalett, mascara och läppstift.

Pat McGrath ögonskuggspalett i tio nyanser.
Ögonskuggorna kommer mer till sin rätt med rörlig film då det är lättare att visa skimret. På mitt Instagramkonto – @elinfagerberg kan du se hur det ser ut.
Elin Fagerberg testar Pat McGrath
Elin Fagerberg i ögonskugga och mascara från Pat McGrath
Här har jag använt två av skuggorna. Den bruna i mitten av paletten tillsammans med den guldskimriga ovanpå.

Mothership V Bronze Seduction Eye Palette

En ögonskuggspalett med 10 nyanser i blandade formulas. Några är matta och sammetsmjuka, två är glittriga och fyra är som flytande metall. Wow! Kombinationen av färger är grym. Du har både de effektfulla, skira och matta. Bäst är de matta. De är några av de bästa jag har testat någonsin. De glider på väldigt lätt, ger mycket pigment och är lätta att tona. Väldigt användarvänligt! Det här blir svårt för andra märken att slå.

De glittriga är otroligt fina men sitter inte riktigt lika bra, jag tycker att de fäller lite efter några timmar. Men jag ska testa med en primer under och se vad som händer då.

De fyra metalliska ser nästan lite blöta ut. De är skira och lätt transparenta och fungerar både själva eller att lägga ovanpå andra skuggor.

Ögonskuggspaletten kommer i en otroligt fin förpackning av kartong som jag knappt ville öppna. Under emballaget döljer sig en tung ask med de 10 nyanserna. Den känns väldigt exklusiv. Inget för resa eller makeupväskan dock.

Totalt finns det sju paletter. Men i Sverige kommer det säljas den du ser här och en till med bland annat en lila – Midnight Sun. Gissa om jag vill ha den också!

Varför paletterna heter Mothership? McGrath har fått smeknamnet Mother då hon alltid är så omhändertagande om modellerna backstage.

Rek. pris: 839 kr / 13.2 g.

På sin egen hemsida och förmodligen på Sephora i flera andra länder så finns det även singelskuggor och mindre ögonskuggspaletter med fyra nyanser. Jag håller tummarna för att de så småningom kommer ingå i det svenska sortimentet.

Här kan du se när Åsa från Daisy Beauty visar upp tre andra paletter.

Mothership eye palette från Pat McGrath
Ögonskuggor i närbild
Elin Fagerberg i röd ögonskugga och röda läppar
Här har jag använt den mörka färgen som finns längst ner till vänster i paletten tillsammans med den rödskimrande och lite av den guldskimrande längst ner till höger. Jag kände mig som Pam i True Blood för en liten stund. Du hittar fler kombinationer av färger från ögonskuggspaletten på mitt Instagram.

Fetisheyes Mascara

Det här är en volymgivande mascara med en rejäl borste som lovar att lyfta, förlänga och ge volym. Om den lyckas? Ja! Lyftet åker ner lite efter några timmar. Men volymen och längden är riktigt fin hela dagen. För att inte tala om svärtan! Tyvärr fäller den här mascaran lite under dagen. Inte mycket men lite grann. Annars hade den nog fått full pott från mig.

Rek. pris: 489 kr/8 ml.

Bild på borsten från Fetisheyes mascara från Pat McGrath.
Krämig svärta på rejäl borste.

Matterance Lipstick från PAT McGRATH LABS

Ett lättviktigt läppstift som ändå ger mycket pigment i ett enda svep. Perfektion!

Rek. pris: 529 kr/4 g.

Pat McGrath Matterance lipstick
Nyansen heter Elson.
Eler Fagerberg i ögonskugga och läppstift
Jag ÄLSKAR det här läppstiftet. Det fick mig att känna mig glamourös för en gång skull. Ja, fram tills jag upptäckte tvätten som hänger på tork i bakgrunden då…

Pat McGrath Labs kommer lanseras i april på Sephora.se samt deras butik på Biblioteksgatan i Stockholm. Det är hypat så om du är sugen behöver du nog vara beredd. De kommer förmodligen ta slut i ett nafs.

Har du testat något från PAT McGrath Labs? Vad är i så fall din favorit?

Lästips

Sminkborstar och penslar – dessa behöver du.

Spa I Båstad