Dags för ny behandling med hårborttagning

Du kommer kanske ihåg att jag håller på att göra en kur med hårborttagning och hudföryngring med Cellox 20? För någon vecka sedan var jag tillbaka för min fjärde behandling och nu tycker jag faktiskt att jag börjar märka mer skillnad.

Jag har valt att behandla smalbenen (håret på låren är alldeles för tunt och ljust), bikinilinjen och armhålorna. Det är de områdena som jag annars rakar. Störst skillnad märker jag på benen och bikinilinjen. Håret har blivit glesare där och eventuellt även tunnare. Det ska bli väldigt spännande att se hur det här utvecklar sig. Jag får lätt inåtväxta hårstrån och andra reaktioner på min känsliga hud av vaxning och rakning. Jag hoppas att Cellox 20 ska ge ett riktigt bra resultat när jag är färdig med alla behandlingarna.

harborttagning-med-cellox-20-elinfagerberg-seDu kanske förstår varför en behöver skyddsglasögon under behandlingen? 

Hudföryngringen märker jag också en skillnad av. Jag har mer lyster och jag inbillar mig att hudens spänst har blivit lite bättre. Men det är svårare att se. Hår blir ju så svart eller vitt.

Det är Anette, hudterapeut och utbildare på Victus, agenturen bakom Cellox 20 som utför behandlingarna på mig. Hon är både duktig och rolig. Vi skrattar alltid väldigt mycket under behandlingarna. En riktig boost!

behandling-med-cellox-20-elinfagerberg-seI väntan på behandling för hudföryngring. Anette använder samma apparat som för hårborttagningen men andra inställningar. 

Tankar om hårborttagning

Det här med hårborttagning är ju egentligen en ren smaksak. Jag känner mig fräschare med mindre hår, men jag lägger ingen åsikt i om andra vill ha hår eller inte. Det är så privat. Hårborttagning har kommit och gått genom historien med mer eller mindre verksamma metoder och trender. Under vissa perioder ska man ha lite, och under andra betydligt mer.

Enligt en artikel i GP finns det skönhetssalonger i Göteborg (troligen även i resten av landet) som kan tänka sig att utföra hårborttagning med vaxning på 11-åringar. Inkl. bikinilinje. En salong erbjuder till och med brasiliansk vaxning på barn. För mig är det helt absurt och gör mig vansinnig. Huden kan skadas rejält och varför ska man ta bort könshåret på barn? Vad lär det barnen i fråga? Att de inte ska acceptera sina kroppar som de är? Det kan skada huden och ge ärrvävnad när man ge sig på huden så tidigt. Hur kommer man som förälder ens på den idéen? Jag tycker att det kan vara att sexualisera barn. Det finns så många oseriösa salonger och så länge hudterapeut inte är ett reglerat yrke har vi ett problem. Om man lider av en sjukdom eller annan påverkan som ger betydligt mer hårväxt än “normalt” kan man få hjälp genom Landstinget med en remiss till en seriös hudterapeut. En helt annan sak än att vaxa en elvaårings underliv utan att ha någon vidare koll. Kan vi enas om försöka stärka våra barns självkänsla, självförtroende och självbild istället för att peka ut vad som är fel?