Elements spa i Stockholm

Det finns flera härliga spa i Stockholm och närområden. Ett av de mest centrala är Elements spa på Clarion Stockholm vid Skanstull. Jag besökte dem tillsammans med min syster.

Jag har varit på Elements tidigare. Bland annat för ett större sminkuppdrag och på pressmöten. Men det var flera år sedan. Jag nappade på ett riktigt bra erbjudande på Clarion och sov där en natt med min syster Matilda och i samband med det besökte vi även deras spa. De hade 2 för 1. Många hotell och spa har det väldigt tufft nu så det gäller att stötta dem om vi vill ha dem kvar. Passa på att boka det du kanske tidigare inte haft råd med. Många har nämligen väldigt bra erbjudanden.

Elements spa

När vi var där var det barnvänligt (kl. 10-13) så det var betydligt stimmigare än jag tror att det är annars. Men också en härlig stämning. Men om du inte själv har barn är det ett tips att komma lite senare.

Vi började med en vända på gymmet. Det ligger inte direkt anslutning till spat. Men på samma våningsplan. Matilda är väldigt vältränad så där så jag inte kan låta bli att bara stå förundrad och titta när hon gör vissa övningar. Men jag försökte kämpa på jag med. Det finns också väldigt fina promenadstråk precis utanför, längs med Årstaviken.

Elements är ett ganska litet cityspa med fin inredning inspirerad av Asien. Det finns flera behandlingsrum, omklädningsrum, ångbastu, torrbastu, duschar, is att kyla ner sig med i duschen, ett jättemysigt relaxrum och det bästa av allt – en pool som går ut utomhus med en fantastisk utsikt över en knallgrön park. Tänk, precis bredvid Ringvägen. Jag tycker inte att det går att jämföra med någon av de största spa-anläggningarna i Sverige. Men jag tycker att det är ett lättillgängligt och bra cityspa. Direkt när vi kom dit blev vi väldigt vänligt mottagna av en i personalen som pekade ut och berättade om allt som fanns på plats. Den personliga servicen älskar jag!

Utomhuspool
Inomhuspoolen skiljer sig från utomhuspoolen med en liten glasvägg
Element spa I mStockholm
I taket finns det ett stort fönster som släpper in mycket ljus

Det var underbart att bara ligga där och guppa och titta ut över allt det gröna. Just den här dagen var det rätt kallt i luften ute så att mysa i den varma poolen var extra härligt!

De bjöd på äpplen och ett supergott te. Annars fanns det smoothie, vin och annat att köpa till plus en meny med burgare. Ett litet minus för att det inte fanns mer fräsch mat på menyn.

Jag la mig rätt länge i relaxrummet och njöt. Det var lugnt, tyst och harmoniskt där inne med ett vackert ljus (tips till fotografer!).

Matilda på Element spa I Stockholm. Här är det fina relaxrummet.
Matilda sippar på te.

Nästa gång jag kommer hit kommer jag nog boka in en behandling också. Elements spa arbetar med Elemis produkter som jag gillar mycket.

Fler spa i Stockholm

  • Yasuragi
  • Skepparholmen
  • Selma City Spa
  • Nordic Spa & Fitness (Grand hotel)
  • Sturebadet (har inget hotell)

Sugen på mer spa?

Lästips: Hooks Herrgård – spa i Småland

Lästips: Vadstena klosterspa