Hejdå förhårdnader! Test av Lova Skin

Trots regnet utanför verkar det bli sandalväder nästa vecka. Äntligen! Förhårdnader på fötterna? Jag har testat Lova Skin – en fotpeeling för hemmabruk.

Lova Skin Instant Foot Peeling

Jag fick nys om Lova Skin strax efter att jag varit på fotvårdsbehandling så det tog ett tag innan jag testade den. Ärligt talat hade jag rätt låga förväntningar då jag har testat flera andra fotpeelingar som inte gjort någon större skillnad.

Så vad är det då Lova Skin? Det är en flytande peeling med AHA och BHA som pejlar bort torr hud och minskar förhårdnader. Varumärket skapades av svenska Lovisa som bor i Schweiz där produkten också tillverkas.

Vit flaska med texten Lova Skin och en fotfil bredvid. De sägs båda hjälpa mot förhårdnader.

Torra fötter och förhårdnader

Under fötterna saknar vi talgkörtlar vilket gör att fötterna inte får samma smörjmedel naturligt som resten av huden på kroppen. Lägg till att de utsätts för väldigt mycket friktion och ofta glöms bort under vintern så är det inte direkt konstigt att vi får förhårdnader, torr och grov hud.

Förhårdnader är hudens försvar mot friktion och gör att huden blir mindre känslig. Därför ska du inte ta bort allt. Babyfötter som vuxen är ingen superbra idé med andra ord. Då får du börja krypa igen. 🙂

Hur funkar peelingen på förhårdnader och torr hud?

Du sprayar på den på torra fötter, väntar i 1 minut och sen gnuggar du fötterna innan du använder en medföljande fotfil. Eh. Det går att gnugga bort galet mycket. Så där så jag skäms lite. Efter att jag filat en kort stund är fötterna ordentligt lena. Det här fungerade väldigt mycket bättre än jag hade trott och det på 2 min. Det här passar mig perfekt!

Den hjälper inte mot nageltrång, liktornar, fotsvamp eller annat du får hjälp med vid medicinsk fotvård. Men de blir faktiskt lika mjuka.

Jag ser det här som en underhållsbehandling att använda mellan de tillfällen jag går på fotvård.

Något negativt?

Priset. Den ligger på runt 699 kr vilket är snudd på lika mycket som en fotvårdsbehandling. Men den är riktigt, riktigt bra och lovar att räcka till ca. 25 behandlingar. Jag misstänker färre på mig.

Min härliga kollega Jessica har också testat Lova Skin. Här kan du läsa vad hon tycker.

Lästips

Nytt från St.Tropez

Nya läppstift från Beautyact