Infinity Glam Palette från Linda Hallberg

Den senaste paletten från Linda Hallberg heter Infinity Glam Palette och beskrivs som en glamourös palett med “tusentals möjligheter”.

Längre ner kan du läsa mina tankar om den senaste tidens oroligheter på företaget.

Infinity Glam Palette

Den här paletten har åtta skuggor, både matta och de med skimmer. Konsistensen är mjuk och härlig. Färgerna går åt rosa och brunt. Jag tror absolut att den här passar den svenska målgruppen.

Jag tycker inte att den känns lika glamourös som den beskrivs som. Jag tycker snarare att det är en bra vardagspalett men den går att användas mångsidigt och fungerar även fint till fest. Men den sticker inte ut så som Linda Hallbergs mindre paletter som Metallic Mysteries gör.

Förutom som ögonskugga kan du använda färgerna för att highlighta, contoura och fylla i ögonbrynen bland annat.

Jag gillar att Linda Hallbergs paletter är väldigt lätta i förpackningen. Kanske mindre lyx-känsla men betydligt smidigare att ta med sig.

Infinity Glam Palette är en bra för dig som vill ha en baspalett som går åt rosa och brunt och är ute efter mångsidighet. Men du som är ute efter mer untz och drama i din makeup kommer nog vilja ha mer. Å andra sidan kan du lägga en penna över locket innan du applicerar din ögonskugga för att få mer effekt.

Priset ligger på 399 kr.

Mina tankar om allt som har hänt

Du har säkert inte missat allt som har hänt på företaget Linda Hallberg och allt som har kommit fram via sociala medier. Det var ett ramaskri för några veckor sedan. Jag kommenterade inte det så mycket. Min ettåring vill ha min fulla uppmärksamhet just nu så jag har bara små glimtar då jag kan sitta ner och skriva. Men hjärnan gick såklart på högvarv. För att göra historien kort. Linda Hallberg gjorde ett black face på sin blogg för några år sedan och det är givetvis inte ok. Å andra sidan har hon sagt att hon bara ville visa upp en foundation i en mörkare ton och att det inte var menat som ett black face. Jag har förstått det som att inlägget senare togs bort. Mer insatt är jag inte i det. En styrelseledamot på företaget Linda Hallberg Cosmetics har dessutom skrivit “Lol” på ett inlägg om rasism som min kollega Aysha Jones har gjort. Vilket känns helt sjukt och givetvis helt oacceptabelt.

Den andra anklagelsen handlade om att flera tidigare anställda på företaget Linda Hallberg har gått ut med att de har blivit dåligt behandlade och haft dåliga villkor. När det är flera personer som säger samma sak så tyder det ju på att allt inte har stått rätt till. Att vara mån om sina anställda är A och O. Företaget har senare gått ut med på Instagram att de ska ta till hjälp för att få rätsida på allt. En ny åtgärdsplan ska vara på gång med ny rekrytingsplan och liknande.

Jag är bekant med både Linda och företagets VD Aida sedan tidigare. Vi har träffats i flera jobbsammanhang och jag har alltid fått ett bra intryck av dem båda. Jag hoppas att de har tagit till sig av all kritik och att de styr upp allting till det bättre. Att de bryter ner allt och gör om och gör rätt. För så här får det givetvis inte gå till. Ibland får företag växtvärk och det kanske är det som har skett här.

Jag hör regelbundet om företag inom skönhetsbranschen som inte behandlar eller har behandlat sina anställda väl. Som har kränkt dem, svikit dem, lurats eller haft extrema krav. Det är väl utspritt men finns såklart i alla branscher. Skönhetsbranschen är inget undantag. Men eftersom den här branschen är rätt liten jämfört med flera andra så märks det kanske mer. Andra orsaker tror jag är att det är en väldigt tuff konkurrens eftersom det är många som vill få en fot in. Det gör att lönen ofta sänks men kraven blir högre. Säger någon nej finns det alltid någon annan. Jag tror också att det finns oseriösa aktörer som vill in utan att ha så mycket kunskap om branschen, enkom för att de tror att de ska kunna tjäna snabba pengar.

Jag har själv varit utsatt för en chef som inte ville mig väl under en tidigare anställning. Jag blev utsatt för både kränkningar och hot och jag hade en ständig ångest. Jag visste aldrig vilket humör han skulle vara på då jag träffade honom. Frihetskänslan när jag slutade där är svår att beskriva. Idag är jag både säkrare i mig själv och mer medveten om både sexism och härskartekniker. Men när jag framkallar minnen av den tiden får jag snabbt ångest. Usch!

Om du vill veta mer om vad de inblandade har sagt i turerna kring Linda Hallberg och anklagelserna så har Kicki Norman på Daisy Beauty låtit flera av dem uttala sig. Du hittar inläggen här nedan.

Influencern Inés Francescas Mikaelsdotter: ”Därför outar jag Linda Hallberg Cosmetics”

Linda Hallberg om den massiva kritiken i sociala medier: ”Jag vill be om ursäkt! Vi ska bättra oss”

Tidigare anställd: ”Linda Hallberg Cosmetics har en osund företagskultur”