Män med skägg under årets stora skäggtävling

Gillar du män med skägg? Då bör du åka ut till Tele 2 arena under internationella skäggdagen den 3:e september. Då  anordnar Svenska Mustaschklubben, i samarbete med World Beard Day i Sverige och World Beard & Moustache Association årets upplaga av Swedish Beard & Moustache Competition 2016. Det är en tävling där man bedömer kvalitet och stil på skägg och mustasch. Alltså ingen skönhetstävling. Skäggtävlingar har anordnats i Sverige sedan mitten av 80-talet men det har nog inte undgått någon att skäggets popularitet har ökat något enormt de senaste åren.

Det finns 5 tävlingsklasser:

  • Full Natural Beard
  • Styled Full Beard
  • Full Natural Beard & Styled Moustache
  • Partial Beard
  • Handlebar Moustache

Skäggiga män  elinfagerberg.se

Registrering till tävlingen sker på plats och kostar 100 kr.

– Att tävla i skägg och mustasch innebär inte att längden är viktig. Det väsentliga är att skägget är välvårdat OCH att skägget klär sin bärare. Ett stort skägg på en liten person eller tvärtom kan vara helt fel hur välvårdat skägget än må vara, säger Hans Hamrin, ordförande i Svenska Mustaschklubben samt World Beard & Moustache Association.

På plats finns även internationella skäggvårdstillverkare, barberare som trimmar ansiktshåret för välgörenhet och mycket mer. Eventet inleds med en skäggparad från Medborgarplatsen.

Män med skägg

 

Mer fakta

När? 3:e september kl 14-22

Var? Arenavägen 75 (under Tele2 Arena)

Inträde: 125 kr förköp / 165 kr i dörren VIB-biljett inkl goodiebag (värde 1000 kr): 495 kr (endas förköp, begränsat antal!)

Biljetter köps på Beardshop.se

 

Gå dit och visa upp ditt skägg eller flukta efter män med skägg.

Foto: Jessica Wikström för World beard day