Min galafrisyr – en fläta med lockar

Några timmar innan Daisy Beauty Awards besökte jag min frisör för att få hjälp med håret. Det blev en underbar galafrisyr! Jag tycker att det är otroligt skönt att ta hjälp med håret innan jag ska iväg på något som är viktigt för mig. Det är skönt att slippa den stressen att fixa med det själv.

Daniel började med att tvätta och föna mitt hår. Han använde stylingprodukter från Original Mineral, bland annat Surf Bomb Sea Salt för att skapa struktur. Sedan delade han upp håret i en över- och en undersektion och började tupera håret på hjässan. Tänk en ung Brigitte Bardot (min eviga stilguru, men inte vishetsguru efter hennes uttalanden om #metoo).

Efter tuperingen trodde jag att Daniel fäste den övre sektionen med nålar. Men jag överraskades av en fläta när jag fick se resultatet. Den undre sektionen lockades med locktång från ghd.

Jag blev så himla nöjd! Resultatet blev en blandning av bohem och trend som jag älskar! Då kan jag känna mig fin men avslappnad. Jag har svårt för stela uppsättningar som jag känner att jag inte kan röra mig i. Ska jag ha en lyxig galafrisyr måste jag kunna slappna av och ha kul i den.

Färgen fixade vi redan veckan innan. Den här gången med slingor på hjässan för att förvilla det där vita (alltså mina grå har blivit vita!) och en ombre med mörkare nyanser i underhåret för att skapa djup. Färgen är en blandning av askblond och beige. Även det här blev jag otroligt nöjd med!

Djupare färg i underhåret. Jag hade kunnat tänka mig den mörkare färgen i hela håret om det inte hade varit så jobbigt att gå och färga utväxten så ofta. Ju mörkare hår desto snabbare syns det grå. 

Mer nyfiken på Original Mineral? Här har jag skrivit om mitt besök på Original Minerals salong och utbildningscenter i New York.