Natura Bisse Diamond Cocoon – dagkräm och ögonkräm

Diamond Cocoon – en av Natura Bisses hudvårdsserier kom med flera fina nyheter i början av året och nu har serien utökats med två produkter till – Sheer Cream och Sheer Eye. Jag har testat dem.

Diamond Cocoon Collection är en serie som är framtagen för att stärka huden och skydda den mot bland annat luftföroreningar och blått ljus. Vi kan väl komma överens om att det så att säga ligger i tiden. Att skydda huden har nog aldrig varit så populärt som nu.

Diamond Cocoon Sheer Cream

Jag kan ärligt erkänna redan nu att jag brukar vara lite skeptisk till produkter i en väldigt hög prisklass då det finns så många bra som är billigare.

Sheer Cream är en stärkande dagkräm som är färgad. Det var jag också skeptisk mot. Färgade dagkrämer brukar sällan bli bra på mig. Antingen för mörka eller flammiga.

Sheer Cream lovar att liva upp hudcellerna och förlänga deras livslängd (normalt runt 28-32 dagar). Den lovar också att göra huden fastare, korrigera fuktnivån i huden och skydda huden mot blått ljus och miljöföroreningar.

Så, hur tyckte skeptikern att Diamond Cocoon Sheer Cream kändes? LJUVLIG! Hur mycket den skyddar är svårt att säga. Men min hud älskar den här. Ursäkta språket, men jävlar vilken bra kräm! Huden känns återfuktad och “plumpad” hela dagen. Få krämer har känts så här bra på min hud. Jag utgår från min blandade fuktfattiga och lite känsliga hud som har mer problem med torra partier än feta. Om jag har bråttom brukar jag bara lägga på lite extra concealer och skippa foundation när jag har den här på.

Högmolekylär hyaluronsyra och peptidkomplex är några av ingredienserna. Stort plus för ett högt skydd mot både UVA och UVB – 30 ++.

Jag hade gärna sett att den kommit i en pumpflaska istället för i en burk dock. Burkar är alltid svårare att hålla hygieniska. Utöver den får den full pott i min bok.

Priset är i den högre prisklassen. Du får hosta upp 2 160 kr för den här. Men har du pengarna, go for it.

Natura Bisse Diamond Cocoon Sheer Cream
Så här ser krämen ut. Pigmenten ska anpassa sig efter alla hudtoner. Jag trodde att den skulle bli för mörk på mig men det gick bra.

Och ögonkrämen Sheer Eye

Ögonkrämen lovar ungefär samma saker som ansiktskrämen men också bättre cirkulation som ska minska påsar och mörka ringar. Mörka ringar blir ju direkt mindre synliga eftersom krämen är färgad men jag tycker också att påsarna blir lite mindre. Den här ögonkrämen blev en snabb favorit, precis om som ansiktskrämen.

Ögonkrämen kommer i en smidig pumpflaska och har en ganska riklig konsistens.

Ögonkrämen ligger på runt 1 640 kr. Inte värt att ta från dyrbara sparpengar. Men som med ansiktskrämen, har du pengarna, så är både ansiktskrämen och ögonkrämen väl värda att spana in.

Jag har tidigare testat tre produkter i Diamond Cocoon Collection – rengöring, essens och nattkräm. Läs mer om dem här. Jag har också testat ansiktsbehandlingen Diamond Cocoon Experience. Läs mer om den här.