Ansiktsbehandling med apparatur på Qvi Si

Jag stiger in i en liten mysig och välfylld butiksdel på salong Qvi Si på Östermalm. Hyllorna dignar av spännande produkter och jag hinner gå ett varv innan hudterapeuten Therese välkomnar mig in i behandlingsrummet. Det är dags för mig att testa deras Signature Treatment.

Jag älskar att gå på ansiktsbehandling. Men trots att jag är hudterapeut blir det inte så ofta som jag vill. Jag kom i kontakt med Therese då jag skrev en liten artikel om salongen till en tidning och blev nyfiken. De har tydligen ett väldigt gott rykte. Signaturbehandlingarna är skräddarsydda ansiksbehandlingar med apparatur. Qvi Si använder nya BIOTEC från Elemis som har fem olika teknologier men även Dermapen och NBE Radiovågsbehandling. I BIOTEC ingår det Ultrasonic Peel som löser upp döda hudceller med vibrationer, Microcurrent Lift – muskelstimulering, Light Therapy – ljusterapi, Oxygen Infusion som syresätter huden och Galvanic Rejuvenate som slussar in serum djupare ner i huden. Många teknologier i en apparat!

Qvi Si salongMysig inredning på Qvi Si. Förutom Elemis använder de sig av produkterna från DMK, Codage, Zo Skin Health, Dr Dennis Gross och by Terry. Samt några roliga märken med smycken, parfymer, doftljus och kroppsprodukter. 

Qvi Si klocka som bordTe i väntan på behandlingen. Missa inte det snygga klockbordet under koppen. 

Jag berättar för Therese att jag vill jobba förebyggande på spänsten. Vid snart fyllda 35 år märker jag att hudens spänst har börjat bli sämre. Efter ansiktsrengöring och hudanalys bestämmer sig Therese för att göra Ultrasonic Peel, Microcurrent Lift och Oxygen Infusion på mig. Hon lägger även till en behandling med NBE.

Therese börjar med Ultrasonic Peel som känns som en lätt spatel som förs över huden. Den ger ifrån sig vibrationer som löser upp bindningarna mellan döda hudceller och får dem att ramla av. Samtidigt löser den upp orenheter och stimulerar kollagenproduktionen. Ljudet av vibrationerna är rätt jobbigt, kanske för att jag har tinnitus. Men det känns inte obehagligt på huden.

Qvi Si Ultrasonic Peel elinfagerberg.se Qvi Si Ultrasonic Peel Elemis Elinfagerberg.se

Hon fortsätter med muskelstimuleringen. Och är det något jag inte tackar nej till är det att stimulera ansiktsmuskelaturen på ett bra sätt. Behandlingen ska ge en fastare hud och även stimulera produktionen av hudens kollagen och elastin. Det pirrar lite i huden när hon för två stavar runt i ansiktet. Mest känns det runt ögonen förvarnar Therese. Här känns det som pyttesmå stick. De är inte obehagliga, mer fascinerande. Jag trodde att det skulle “hoppa” mer i ansiktet. Men det här var mer behagligt. Och spännande!

Qvi Si muskelstimulering elinfagerberg.se

Det är dags att tillsätta syre till huden med Oxygen Infusion. Även den arbetar på elasticiteten och ska ge lyster till huden. Therese för en stav över huden som släpper ut små puffar av luft. Det känns jättemysigt! Om du har testat ögats tryck med luft hos en ögonläkare någon gång vet du hur det känns, fast i en skön tappning och på huden istället för ett chockat öga.

Qvi Si Oxygen elinfagerberg.sePuff, puff! 

Jag har testat NBE 500 tidigare och gick en kurs i behandlingen för några år sedan. Den brukar kännas helt ok. Men Therese får den att kännas riktigt skönt. Hon arbetar länge och väl och jag hinner somna till under tiden. Det är en radiovågsbehandling som passerar ner i huden. Värmen i vävnaden ökar lokalt och kroppen tror att den har fått feber i området. Då startar en läkningsprocess som bland annat ger produktionen av kollagen och elastin en kick, ökar näringsupptaget till cellerna, ger syre och ska allmänt förbättra vävnaden.

Qvi Si NBE elinfagerberg.se

Efter all apparatur får jag en skön ansiktsmassage. Jag är riktigt kräsen med ansiktsmassage, alla har inte sköna händer och alla har inte känslan. Jag tycker inte att det räcker att följa en manual. Men jag blir väldigt nöjd denna gång. Superskönt! Hårbotten masseras också. Det är en tilläggstjänst till behandlingen som under oktober månad kostar 50 kr. Pengarna går oavkortat tilll Cancerfonden. Efter mask och efterföljande krämer är jag klar. Behandlingen tog ungefär 2 timmar.

Resultatet är faktiskt slående. Mina kindben och käkben är betydligt mer framträdande och det ser ut som om jag gjort countouring även när jag är osminkad. Tyvärr var jag för vimsig för att få en bra jämförelsebild. Resultatet höll i sig i flera dagar och jag är sugen på att boka in en kur.

Qvi Si ansiktsbehandling elinfagerberg.seNöjd tjej! Som kletat in mobilkameran med olja efter handmassagen…