Hotel Tylösand – ett spa med ny modern skrud

Det är bara ett år sedan som jag besökte Hotel Tylösand och deras spa sist. Men sedan dess har spaavdelningen fått både nytt koncept och ny kostym.

 

Mot Tylösand Elin Fagerberg och Ian GulamFörväntansfulla under bilfärden.

Jag är tillbaka på Västkustens kanske bästa hotell med min man Ian. Vi har valt att åka hit en söndag till måndag för att undvika för mycket folk. Men om man vill ha en helt lugn spaupplevelse är inte Tylösand rätt ställe. Med deras nya koncept vill de få sina gäster inspirerade istället för att bara koppla av. Med hjälp av bland annat musik, ljus och dofter sticker Tylösand ut hakan lite extra. Och det är kul! De flesta spaanläggningar i Sverige är ungefär likadana – Skandinavisk minimalistisk inredning, yoga, lerinpackningar och tysta tassande fötter. Men här kunde jag istället prata och skratta poolen utan att känna att jag störde någon.

Och på tal om poolen. Vi inledde vårt besök med att testa en av de roligaste nyheterna – vattengympa till film. Vi hoppade ner i poolen och när tiden var inne rullades det ner en bioduk framför oss. Filmen bestod av en instuktörsledd film med vattengympa på 30 min. Ian såg generad ut i ungefär 30 min. Men han kämpade på! Och det gjorde jag med. Vi tränade och skrattade om vartannat. Det var jätteroligt! Det erbjöds även en film till spinningpassen.

Tylösand spa loungedel elinfagerberg.se Tylösand pooler elinfagerberg.se Tylösand utomhuspool elinfagerberg.se

En trappa upp finns avdelningen som kallas för “Happy Lounge”. Här ska du kunna umgås och inte bara vara tyst och tassa på tå. Skön musik ljöd i bakgrunden och jag passade på att lägga mig i den varma poolen inomhus och växlade med utomhus. Behöver man göra så mycket mer än att gå mellan två pooler? I inomhuspoolen kom samtalet snabbt igång med en äldre kvinna och vi satt där och skrattade tillsammans i poolen (Ian låg och sov i en stol..). Jag hann även med en alldeles egen stund i ångbastun. Sen vi var här sist har kneippen tagits bort, den tyska spatraditionen där man går växelvis i varmt och kallt vatten. Lite synd tycker jag som gillar kneipp. Men istället är det fina fotbad på väg. Det kan också bli en hit!

En av de roligaste nyheterna är något Hotel Tylösand kallar för Mixologi och som beskrivs som en blandning härligheter för insida och utsida. Det finns tre olika versioner.

  • Mixologibox – en box som säljs i poolbaren och som finns i tre olika versioner. De innehåller snacks för kroppens insida och utsida. I min fanns det energibollar, rotfruktschips och kroppspeeling, ansiktsrengöring, ansiktsmask och ansiktskräm från Eminence. Ian hade ölkorvar, torkad mango och liknande produkter i sin box. Ca 245 kr.
  • Mixologibricka – en bricka med utklickade produkter att använda som en sparitual. Vi testade givetvis. Den innehöll kroppspeeling, ansiktsrengöring, ansiktspeeling, ansiktsmask, ansiktskräm och kroppskräm. Även dessa produkter var från Eminence och hade superfina färger och dofter. Till produkterna får man en liten manual. Ca 199 kr.
  • Mixologilabb – ett litet labb där du får tillverka egna skönhetsprodukter att ta med hem. Ovanligt rolig idé! Det här behöver förbokas och det hade vi inte gjort. Men nästa gång vill jag definitivt testa detta! Ca 295 kr.

Tylösand skönhetsprodukter mixologibricka elinfagerberg.seMixologibrickor med sköna produkter. 

På kvällen käkade vi middag på Leifs Bar & Grill. De hade en satt trerätters meny med kalvbräss, fisk och pannacotta. Jag som är vegetarian fick en förrätt med tunt skivade betor och grönt tillsammans med getost och valnötter. Varmrätten var en burgare på portobello och halloumi och till dessert fick jag en supergod Crème brulé. Restaurangen höll inte samma standard som Titus Tapas som vi besökte förra året. Men det var gott, fräscht och trevligt!

Tylösand Leifs Bar & Grill elinfagerberg.seTylösand gym elinfagerberg.se

Nästa morgon vaknade jag 06.30. Inte riktigt det jag vill när jag är utan barn och hund. Men jag släpade ner min bångstyriga kropp till gymmet och fick morgonträna till en magisk utsikt. Vilken upplevelse!

Jag tycker att Tylösand har gjort riktigt bra förbättringar. Det är roligt med företag som vågar! Anläggningen känns betydligt mer modern, kul och precis som de själva vill – inspirerande.

Psst! Tylösand har Sveriges största konstutställning. Den kan du besöka även om du inte bor på hotellet. Det är främst fotokonst. När jag var där hängde fantastiska bilder av David Bowie på väggarna.

Nyfiken på fler spaanläggningar? Jag har bland annat skrivit om Seaham Hall, Hooks Herrgård och Skepparholmen.