Solkräm i stan

Är du tillbaka efter semestern eller njuter du i fulla drag på närmsta uteservering? Då är det dags att använda solkräm i stan. För även om du inte ligger och pressar på stranden eller vevar runt på en segelbåt behöver du ändå skydda dig. Det kan vara att du äter lunch på en uteservering, springer ärenden eller har en bit att gå från tunnelbanan.

I stan föredrar jag lätta dagkrämer med solskydd som fungerar fint under makeup. Krämen behöver ha skydd mot både UVA och UVB. Det har alla solkrämer du använder på stranden. Men inte de som är gjorda för citybruk. Fråga alltid personalen innan du köper en ny kräm att ha till vardags.

Här ovan ser du:

Immortelle Divine Cream från L´Occitane en Provence – med SPF 20 och en återfuktande formula. Sägs kunna ge fastare och mer elastisk hud. Från, 895 kr/50 ml.

Age Defence Sun Protection från KICKS – med SPF 30 och en fuktighetsbevarand formula som snabbt går in i huden. Från, 169 kr/50 ml.

Sheer Daily Protector från Exuviance – med SPF 50 och en lätt tonad mineralbaserad formula som slätar ut hudtonen . Från, 399 kr/50 ml.

Solar Defence Booster från Dermalogica – med SPF 50 är en multifunktionell dagkräm du även kan blanda med ett serum, annan kräm eller foundation. När du blandar kan du räkna med ungefär hälften av SPF-värdet. Från, 570 kr/50 ml.

Total Eye Care från Dermalogica – med SPF 15 är en smart ögonkräm med uv-skydd och ljusreflekterande partiklar. Från, 525 kr /15 ml.

solkräm i stan dermalogica

 

Här hittar du tips på solkräm till badsemestern!